Έχοντας αναλάβει και τη θέση του Παύλου Πολάκη στον τομέα… Διαφάνειας  του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Ραγκούσης εμφανίζεται ως ένας εκ των κεντρικών εκφραστών της γραμμής  της Κουμουνδούρου, της πόλωσης δηλαδή και των ακραίων επιθέσεων κατά του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης της Ν.Δ. Μόνο που δεν ήταν πάντα έτσι…

Ο Γιάννης Ραγκούσης σήμερα καλείται να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η ΝΔ αναφορικά με το θέμα του δανείου που έλαβε (η πρώην σύζυγός του ως τρίτεκνη όπως ανέφερε ο ίδιος) για την κατασκευή μιας βίλας που όπως αναφέρει αποτελεί την πρώτη του κατοικία.

Ταυτόχρονα όμως αποτελεί ένα πρόσωπο που βρίσκεται στη λεγόμενη ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αν και εκ μεταγραφής, κυρίως όμως αποτελεί ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που λογικά έχει μετανοήσει για τα όσα έχει πει και έχει γράψει για το κόμμα που σήμερα εκπροσωπεί και είναι και βουλευτής, καθώς και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα.

Στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου αναρριχήθηκε με ταχύτητα στο ΠΑΣΟΚ. Εκπρόσωπος Τύπου, υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση Παπανδρέου, βουλευτής Επικρατείας (δις) και υποψήφιος για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κόντρα στη Φώφη Γεννηματά ήταν εκ των στελεχών που πρωτοστάτησαν στην κόντρα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα.

 

Κοίτα ποιος μιλάει

Ο σημερινός, υψηλών τόνων, λόγος του απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους του Τσίπρα, αποτελεί την αποτύπωση της έννοιας της κυβίστησης. Όσα έχει πεί στο παρελθόν αναδεικνύουν την μεταστροφή του σε σημείο που να αποτελεί τον χαρακτηριστικότερο διαπρύσιο  κήρυκα της… Αριστεράς.

Ο Γιάννης Ραγκούσης μέχρι το 2018, που είδε την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ ν ανοίγει για να υποδεχθεί γεφυροποιούς και άλλους, δηλαδή για να υποδεχτεί πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είχε σταματήσει να επιτίθεται με χαρακτηρισμούς που σήμερα προκαλούν εντύπωση στο σημερινό κόμμα του και στον σημερινό αρχηγό του.

Ενδεικτικά ορισμένα παραδείγματα για το τι έλεγε για ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξη Τσίπρα:

1 .«Αν ο κ. Τσίπρας δεν είχε ασκήσει την άθλια ανεύθυνη αντιπολίτευση δεν θα είχε κολλήσει η χώρα στα μνημόνια . Ξεσήκωσαν τον κόσμο, γέμισαν τον κόσμο ψέματα και αυταπάτες μόνο και μόνο για να πάρουν την εξουσία. Την πήραν και την διαχειρίστηκαν με απαράδεκτο τρόπο. Τύφλα να έχει η διαπλοκή της Μεταπολίτευσης»

2. «Πως είναι δυνατόν η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να εξαγόρασε με 7.000 ευρώ ευτελισμένους πολιτικούς που μετακινήθηκαν από το ένα κόμμα στο άλλο για να κρατήσουν τη βουλευτική έδρα.  Γιατί ο κ. Τσίπρας αντί να πάρει αυτούς που πήρε από εμάς, που ουσιαστικά τους εξαγόρασε, δε τους πήρε, να μην έφερνε παιδιά προερχόμενα από την Αριστερά και την Οικολογία;».

3 . «Θα έχουν κακό τέλος με τον αδιαφανή και σκανδαλώδη δρόμο που διάλεξαν για να ιδιοποιηθούν τις τηλεοπτικές άδειες»,

4. «η κυβέρνηση (σ.σ. Τσίπρα) στήνει παράγκα με τις τηλεοπτικές άδειες… θα έχουν κακό τέλος».

5.  «Και εγώ διαφώνησα με το ΠΑΣΟΚ αλλά πήγα σπίτι μου, δεν σαλιάριζα από κόμμα σε κόμμα για να παίρνω 7.000 ευρώ ή να πάρω μία κρατική θέση Έφυγα, αλλά δεν πήγα στο ΣΥΡΙΖΑ! Δυστυχώς όμως, υπάρχουν και αυτοί. Αποτελούν για τον ελληνικό λαό ένα μόνιμο παράδειγμα προς αποφυγή. Είναι αυτοί που έβαλαν το οικονομικό, το φτηνό, το ευτελές − αν και 7.000 δεν είναι ευτελές ποσό, πάνω από αξίες. Δυστυχώς αυτό το έκαναν πρώην βουλευτές και υπουργοί, κάποιοι έγιναν μέχρι και αντιμνημονιακοί μόνο για να κάνουν τους καλούς στο Τσίπρα

6. «θα έρθει μια μέρα που ο Τσίπρας θα ξυπνήσει και δεν θα μπορεί να αντέξει τα αποτελέσματα της αθλιότητας με την οποία πολιτεύτηκε όλα αυτά τα χρόνια. Όπου και να τον πιάσεις, δεν μπορείς να τον δικαιολογήσεις. Καλός ο καιροσκοπισμός, καλός ο τυχοδιωκτισμός, καλή η ιδιοτελής προσέγγιση της πολιτικής, αλλά τα αποτελέσματα έρχονται στο τέλος. Και το τέλος θα είναι κακό».

7. «Ο Τσίπρας έκανε πλάτες στον Καμμένο που πήγε και έκανε απ΄ ευθείας ανάθεση 500 εκατ. Ευρώ. Χρήματα ενός πτωχευμένου λαού»

8. «Θέλουμε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φύγει διότι απέτυχε και γιατί έχει χτίσει την πολιτική του διαδρομή πάνω στο ψέμα»

9. «Όχι στον ΣΥΡΙΖΑ του Πάνου Καμμένου

10. «Ο Τσίπρας είναι ο βασικός υπεύθυνος γιατί η χώρα κόλλησε στα μνημόνια»

11. «Εάν πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ ή στη Ν.Δ. θα σήμαινε ότι έχω αλλάξει αρχές».

Ο Γιάννης Ραγκούσης έχει δηλώσει και το εξής: Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε και τις δεύτερες εκλογές (σσ τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν πρώτο κόμμα και έκανε πάλι κυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο αφού και τότε δεν κατάφερε να πάρει αυτοδυναμία) και μετά θυμήθηκε να φέρει την απλή αναλογική.

Και συμπλήρωνε ότι «δεν είναι έντιμο αυτό».

Σήμερα ο Γιάννης Ραγκούσης είναι βασικός υποστηρικτής του Αλέξη Τσίπρα. Εμφανίζεται βασιλικότερος του βασιλέως. Υπερασπίζεται με σθένος τόσο τον Νίκο Παππά για το θέμα των τηλεοπτικών σταθμών όσο και την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα.

Ο ίδιος καλείται να απαντήσει και στο θέμα που αφορά στο δάνειο με το οποίο χτίστηκε το σπίτι στην Πάρο κυρίως ως προς το σκέλος που αφορά στο ότι το δάνειο ελήφθη με τις διατάξεις για ευάλωτες ομάδες αλλά τελικά χτίστηκε ένα οίκημα που διατίθεται προς ενοικίαση τους καλοκαιρινούς μήνες έναντι ιδιαιτέρως υψηλής  αμοιβής.

Κατά τον ίδιο δεν υπάρχει κανένα ζήτημα. Όλα είναι νόμιμα και όπως τονίζει το δάνειο το δικαιούτο  η πρώην σύζυγός του.