Ο Χάρης Δούκας είναι γνωστό ότι ασχολείται με οτιδήποτε άλλο (κριτική στην κυβέρνηση, εσωκομματική αντιπολίτευση, θέματα παγκόσμιου ενδιαφέροντος κτλ) εκτός από τον Δήμο του. Κάπως έτσι στην Θεσσαλονίκη συναντήθηκε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα με τον Χάρη Καστανίδη, προκαλώντας διάφορα σχόλια στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Καστανίδης είναι γνωστό ότι δεν τα πάει καθόλου καλά με τον Νίκο Ανδρουλάκη, στήριξε τον Χάρη Δούκα στις εσωκομματικές εκλογές και έχει βρεθεί και δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση του Ινστιτούτου. Γενικώς η άποψη του είναι ότι ο Νίκος Ανδρουλακης δεν κάνει για αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και πρέπει να φύγει από την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη και μαλιστα το έχει πει πολλές φορές με ιδιαίτερα σκληρό τρόπο, αν και στέλεχος του κόμματος. Έτσι κι αλλιώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης σκοπεύει να μην τον επιτρέψει να είναι ξανά υποψήφιος με το κόμμα, αν και ήρθε πρώτος σε σταυρούς στην Θεσσαλονίκη. Φυσικά όταν ο Χάρης Δούκας ανέβηκε στην ΔΕΘ, μόνο και μόνο για να το παίξει επαναστάτης όταν μιλούσε ο πρωθυπουργός, δεν έχασε την ευκαιρία να βρεθεί με έναν ισχυρό υποστηρικτή του που μοιράζονται τις ίδιες απόψεις.

Η συνάντηση μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα

Ετσι οι δύο τους βρέθηκαν σε γνωστό μαγαζί της πόλης, χωρίς η συνάντηση τους να γίνει γνωστή δημοσίως μέχρι σήμερα, με μενού... το ΠΑΣΟΚ και το μέλλον της κεντροαριστεράς. Είναι περιττό να πούμε ότι δεν ακούστηκαν και τα καλύτερα για την πορεία του κόμματος. Πάντως ο Χάρης Δούκας ενισχύει με κάθε ευκαιρία τις συμμαχίες του κατά του Νίκου Ανδρουλάκη, κοιτάζοντας την επόμενη ημέρα. Ωστόσο εκείνο που έχει ιδιαίτερη αξία είναι ότι και οι δύο άνδρες δεν βλέπουν με κακό μάτι τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα, οπότε έχουν ακόμη ένα κοινό που τους ενώνει. Αν και η Χαριλάου Τρικούπη θεωρεί ότι ο Χάρης Καστανίδης είναι υποψήφιος προς... προσχώρηση στο κόμμα του πρώην πρωθυπουργού, οι δύο άνδρες στην πραγματικότητα δεν θα ήταν καθόλου αρνητικοί σε κάποια είδους συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε και ο Χάρης Δούκας κατάφερε να εκλεγεί με μια ετερόκλητη συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά ακροαριστερά μορφώματα ενώ ο Χάρης Καστανίδης διαρκώς τονίζει την ανάγκη δημιουργίας προοδευτικού μετώπου. Μην ξεχνάμε ότι Χάρης Δούκας και Σωκράτης Φάμελλος ήταν χέρι χέρι στις συγκεντρώσεις στη ΔΕΘ. Πάντως κοινή συνισταμένη αποτελεί ότι το αφηγημα Ανδρουλάκη για πρωτιά δεν βγαίνει και ότι το κόμμα υπό την ηγεσία του δεν τραβάει. Μια ωραία πράσινη ατμοσφαιρα.