Διαβάζω άρθρο στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον ευρηματικό ομολογουμένως τίτλο «Ο δήμαρχος το ’σκασε», το οποίο αναφέρεται στις δηλώσεις του μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο οποίος φαίνεται να αποσύρει την υποψηφιότητά του από τη διεκδίκηση της δημαρχίας Αθηναίων.

Ο Παππάς είχε δεχθεί πρόταση από τον Αλέξη Τσίπρα να είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, την οποία είχε αποδεχθεί εν χορδαίς και οργάνοις – μάλλον πιστεύοντας κι αυτός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει εύκολα τις εκλογές και θα υπάρχει momentum. Μετά την εκλογική συντριβή εμφανίζεται να κάνει δεύτερες σκέψεις και φαίνεται ότι θα αποσυρθεί από τον εκλογικό αγώνα.

Αποκάλεσε, επιπλέον, τον ΣΥΡΙΖΑ ένα «τοξικό περιβάλλον», «όχι αγνό και αθώο» και πρόσθεσε ότι «ουδέποτε είχα κάποια αλληλεπίδραση στο παρελθόν και διάφορες κινήσεις δεν με εξέφραζαν απόλυτα», αποδεικνύοντας ότι η υποψηφιότητά του δεν είχε καμία σχέση «με κοινές ιδεολογικές αφετηρίες» και «συσπείρωση προοδευτικών δυνάμεων απέναντι στην οικογενειοκρατία», αλλά ήταν ξεκάθαρα καιροσκοπική.