Στο ΠΑΣΟΚ βλέπουν τον Ανδρουλάκη να μιλά για… νίκη και το κόμμα να παλεύει για την τρίτη θέση στις δημοσκοπήσεις.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ παρακολουθούν με αμηχανία τον αρχηγό τους να δηλώνει ότι θα είναι νικητής των εκλογών «έστω και μια ψήφο», την ώρα που στις δημοσκοπήσεις το κόμμα εμφανίζεται να βρίσκεται στην τρίτη θέση αλλά να παλεύει γι’ αυτήν και να κινδυνεύει ακόμη και να τη χάσει.
Είναι βέβαιο πως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει μετά τον Σεπτέμβριο, εν τούτοις αν το ΠΑΣΟΚ φτάσει να καταγράφεται με ανάλογα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις και να βρίσκεται στην τρίτη θέση πίσω από την ΕΛ.Α.Σ, τότε η πορεία θα είναι μη αναστρέψιμη με τις εξελίξεις να προδιαγράφονται με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Τα πράγματα περιπλέκονται ακούγοντας τον αρχηγό τους να δηλώνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα κερδίσει στις επόμενες εθνικές εκλογές και μάλιστα να υποστηρίζει ότι δεν είναι αδύνατη η πρωτιά, εν αντιθέσει με το ενδεχόμενο να αποκτήσει η Ν.Δ. αυτοδυναμία, θέση που φέρνει αμηχανία στα στελέχη και τους βουλευτές.
Διότι είναι οι βουλευτές και τα στελέχη που πρέπει να βγαίνουν και να υποστηρίζουν αυτό που είπε ο αρχηγός τους. Να προσπαθούν να εξηγήσουν γιατί είναι πιο εφικτό να βγει πρώτο το τρίτο κόμμα και που καταγράφεται στο 12% στην εκτίμηση ψήφου και όχι να πετύχει την αυτοδυναμία το κόμμα που στην εκτίμηση βρίσκεται λίγο πάνω από το 30%.
Την ίδια στιγμή, αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στα πάνελ αφού η ηγεσία του κόμματος παραμένει κολλημένη στην τακτική της τοξικότητας και του λαϊκισμού. Έφτασε στο σημείο να υιοθετεί αυτά που επικαλούνται οι δύο Ρώσοι που χαρακτηρίζονται φαρσέρ, εν τούτοις το παιχνίδι που παίζουν είναι σαφές και παραπέμπει σε πρακτικές υβριδικού πολέμου με στόχο κυβερνήσεις και στελέχη που τάσσονται κατά του Πούτιν, της αναθεωρητικής πολιτικής του και της εισβολής στην Ουκρανία.
Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΣΟΚ έτρεξε πρώτο να θέσει και θέμα παραιτήσεων με μια ταχύτητα που προκαλεί ερωτήματα αφού δεν περίμενε καν να ακούσει τη θέση της κυβέρνησης, ενώ υιοθέτησε και τα όσα είπαν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.