Με.. Νίκο Παππά και την καταδίκη του με 13 – 0 από το Ειδικό Δικαστήριο απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στις συνεχείς αναφορές του Αλέξη Τσίπρα περί προοδευτικής παράταξης και τις επιθέσεις κατά του ίδιου και του ΠΑΣΟΚ διότι δεν συναίνεσαν στη στρατηγική της απλής αναλογικής πριν τις πρώτες κάλπες.

Μιλώντας στο Θησείο, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής του ομιλίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης επιχείρησε να πείσει πως μόνο το ΠΑΣΟΚ αποτελεί λύση για αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορώντας τόσο τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν αξιοποίησαν το ρόλο τους ως κυβέρνηση ο πρώτος και ως αντιπολίτευση ο δεύτερος.

Δίνοντας όμως συνέχεια στην κόντρα με τον Αλέξη Τσίπρα, όπως αυτή εξελίσσεται στο δρόμο για τις εκλογές της Κυριακής, ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στις διαρκείς δηλώσεις του επικεφαλής της Κουμουνδούρου περί προόδου και προοδευτικής παράταξης τονίζοντας ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι είναι στην όχθη της προόδου. Είναι όμως προοδευτικό να υιοθετούν προεκλογικά το σύνθημα «Δικαιοσύνη παντού» αλλά στα ψηφοδέλτια τους να έχουν –παρά την καταδίκη 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο- τον στενό συνεργάτη του κ. Τσίπρα , τον Νίκο Παππά;»

Συνέχισε δε τονίζοντας πως «το χειρότερο από όλα, το οποίο θα ακολουθεί για πάντα τον κ. Τσίπρα είναι ότι λίγες μέρες πριν τις προηγούμενες εθνικές εκλογές κάλεσε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ οι δήθεν «παραστρατημένοι» ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής αποκαλύπτοντας γιατί δεν ψήφισε την τροπολογία που εμπόδιζε την κάθοδο των νεοναζί δολοφόνων του Παύλου Φύσσα στις εκλογές»