Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση εξελίχθηκε ανάμεσα στον Αλκιβιάδη Στεφανή, τον Τάσο Χατζηβασιλείου και τον Διονύση Καλαματιανό του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην διεθνή εκστρατεία κατά των Χούθι στην τηλεόραση του «OPEN» και στη εκπομπή «Τώρα Μαζί». Τόσο ο Στρατηγός ε.α. όσο και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στρίμωξαν με επιχειρήματα τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο ήταν αρνητικός στη συμμετοχή του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού κατά των πειρατών της Ερυθράς Θάλασσας. 


Ο Άλκιβιάδης Στεφανής δήλωσε κατηγορηματικά ότι καλώς συμμετείχε η Ελλάδα στην εκστρατεία κατά των Χούθι διότι απειλείται η εμπορική μας ναυτιλία, ενισχύεται η στρατηγική σχέση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ ενώ ανέφερε ότι δεν μπορεί να λείπει η Ελλάδα, η οποία είναι από τις μεγαλύτερες ναυτικές δυνάμεις του πλανήτη. Επιπλέον τόνισε ότι στην εκστρατεία συμμετέχουν πολλές ακόμη χώρες πέρα από τις ΗΠΑ, όπως η Ισπανία, η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Σιγκαπούρη, η Υεμένη ενώ πριν την μετάβαση της ελληνικής αποστολής, θα μεταβεί κλιμάκιο Αξιωματικών που θα αξιολογήσει την κατάσταση. 

Τάσος Χατζηβασιλείου: Να αφήσουμε απροστάτευτους τους Έλληνες ναυτικούς;


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Χατζηβασιλείου, υπερθεμάτισε τονίζοντας ότι από τις επιθέσεις των Χούθι κινδυνεύουν και Έλληνες ναυτικοί, καθώς η Ελλάδα έχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο παγκοσμίως και φυσικά υπάρχει και κίνδυνος νέων παγκόσμιων πληθωριστικών πιέσεων, οπότε πρέπει να προστατευτεί το εμπόριο στην περιοχή. Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με τη στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας, διότι η αποστολή δεν γίνεται υπό την αιγίδα κάποιου διεθνούς οργανισμού όπως το ΝΑΤΟ ή ο ΟΗΕ, παρόλο που συμμετέχουν πάρα πολλές χώρες. 


Μάλιστα ο Διονύσης Καλαματιανός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας ότι η συμμετοχή σε μια εκστρατεία κατά των πειρατών της Αφρικής στην Ερυθρά Θάλασσα μπορεί να.. έχει συνέπειες για την ασφάλεια της χώρας μας(!) και επέμενε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο υπέρ μιας διπλωματικής λύσης. Διπλωματία με τους πειρατές. Τέλος ο βουλευτής της ΝΔ ρώτησε τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ αν πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να αφήσει τους Έλληνες ναύτες στον εμπορικό της στόλο δίχως προστασία, στο έλεος των πειρατών, ωστόσο δεν έλαβε σαφή απάντηση, καθώς ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι η αποστολή πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή και θα έπρεπε να υπάρξει λύση μέσω της διπλωματικής οδού. 


Τέλος ο Αλκιβιάδης Στεφανής σχολίασε σύντομα και τα τεκταινόμενα με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι ο Ερντογάν είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος σε διπλωματικό, στρατιωτικό και οικονομικό επίπεδο, γι αυτό και εγκρίνει τη συμμετοχή της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και προσεγγίζει με θετικό αφήγημα την Ελλάδα και την Ευρώπη.