Σε συναγερμό βρίσκεται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών μετά την επίθεση που δέχτηκε το Ισραήλ, ενώ ήδη οι νεκροί ανέρχονται σε πολλούς δεκάδες. Η ελληνική κυβέρνηση καταδίκασε σθεναρά την επίθεση από τη Xαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ. Η Παλαιστινιακή αρχή πιστεύεται ότι συμμετείχε στην επίθεση καθώς Παλαιστίνιοι με αστυνομική στολή εθεάθησαν να συμμετέχουν σε μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών
πολιτών.

Αιφνιδιασμό προκάλεσε η στοχευμένη επίθεση της Χαμάς και της Τζιχάντ σε 14 πόλεις και χωριά του Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου με περισσότερους από 150 νεκρούς και τουλάχιστον 1.100 τραυματίες. Όπως φαίνεται το σχέδιο εισβολής της Χαμάς στο  Ισραήλ ήταν στοχευμένο και καλά σχεδιασμένο καθώς πέρα απο την εισβολή που έγινε διά θαλάσσης, τα μέλη της Χαμάς, χρησιμοποίησαν ακόμα και αλεξίπτωτα πλαγιάς! Τα μέλη της απογειώθηκαν κατά ομάδες από τη Λωρίδα της Γάζας και έφτασαν οπλισμένα σε πολλές πόλεις του Ισραήλ. 

Ο κ. David Sassoon, Πρόεδρος του Ομίλου Τζόζεφ Σασούν και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συντονιστικού συμβουλίου (CCJH) δήλωσε: «Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο και έχει κάθε δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του με κάθε μέσο. Ακούω πολλούς ανθρώπους να μιλούν για τον αντισημιτισμό και πώς πρέπει να τον πολεμήσουμε. Εδώ είναι η ευκαιρία για κάθε κυβέρνηση να δείξει τη δέσμευσή της στο Ισραήλ εάν είναι πραγματικά ενάντια στον αντισημιτισμό. Αυτό που συνέβη σήμερα είναι να αναζωπυρώσουν την Kristelnacht εναντίον των Εβραίων. Αυτή είναι μια πρόσκληση για επανέναρξη του Ολοκαυτώματος, και αν η Δύση δεν κάνει τίποτα, τότε τα χέρια της Ευρώπης θα βρεθούν ξανά στο εβραϊκό αίμα.»

Ο κ. Sassoon συμπλήρωσε: «Η ΕΕ έχει για πολύ καιρό ακούσει δικαιολογίες και έχει βρει λόγους για την παλαιστινιακή βίαιη συμπεριφορά, ο αντισημιτισμός πάντα έβρισκε χώρο στη Δύση για να ενισχύσει την ψευδή αφήγηση και τις ανακρίβειες των Παλαιστινίων και των Ιρανών. Το Ισραήλ βρίσκεται σε πόλεμο που δεν ξεκίνησε. Ας δούμε αν το διεθνές δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου θα έχει την δύναμη να φέρει στο φως και στη δικαιοσύνη τους ηγέτες της HAMAS και της Παλαιστινιακής Αρχής, υπεύθυνους για τη σφαγή αθώων
Ισραηλινών πολιτών και την παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης. Ή μήπως οι εβραϊκές ζωές δεν έχουν σημασία;

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ κ. Μπεντζαμίν Νετανιάχου προσκάλεσε τους ηγέτες της αντιπολίτευσης κ. Λαπίν και κ. Γκαντζ να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων στη χώρα. Η Αθήνα βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με το υπουργείο εξωτερικών και για την ώρα δεν υπάρχουν αναφορές από τους λίγους Ελληνες πολίτες που ζούνε εκεί ότι χρειάζονται βοήθεια.