NOTAM ώστε να αλλάξουν τα αεροσκάφη τα δρομολόγια τους εξέδωσε το Ιράν το μεσημέρι της Δευτέρας. 

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, το Ιράν εξέδωσε NOTAM για το κέντρο, τα δυτικά και τα βορειοδυτικά της χώρας, συμβουλεύοντας τα αεροσκάφη να αλλάξουν τα σχέδια πτήσης και τις διαδρομές που ακολουθούν.

Το Ιράν δεν επιδιώκει να κλιμακώσει περιφερειακές εντάσεις, όμως πιστεύει πως χρειάζεται να τιμωρήσει το Ισραήλ ώστε να εμποδίσει περαιτέρω αποσταθεροποίηση, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Καναανί. «Το Ιράν επιδιώκει να εγκαθιδρύσει σταθερότητα στην περιοχή, όμως αυτή θα έρθει μόνο με την τιμωρία του επιτιθέμενου και τη δημιουργία αποτροπής κατά του τυχοδιωκτισμού του σιωνιστικού καθεστώτος» σημείωσε προσθέτοντας πως η ανάληψη δράσης από την Τεχεράνη είναι αναπόφευκτη. 

Ο Καναανί κάλεσε τις ΗΠΑ να πάψουν να υποστηρίζουν το Ισραήλ, λέγοντας πως η διεθνής κοινότητα απέτυχε στο καθήκον της να διαφυλάξει τη σταθερότητα στην περιοχή και θα πρέπει να υποστηρίξει την «τιμωρία του επιτιθέμενου». 

Ο επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Χοσεΐν Σαλαμί επανέλαβε την απειλή ότι η τιμωρία του Ισραήλ θα έρθει εν ευθέτω χρόνω.