Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή λόγω της διακοπής ρεύματος για περίπου μία ώρα στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» την περασμένη Παρασκευή αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος, απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου.
Ο διοικητής του νοσοκομείου Γεώργιος Κούτρας σημειώνει ότι η επέμβαση ήταν άμεση και ότι λήφθηκαν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε λόγω τεχνικής βλάβης στον υποσταθμό του Νοσοκομείου.
« Η διοίκηση και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου κινητοποιήθηκε άμεσα και με την συνδρομή της ΔΕΗ, της εταιρείας συντήρησης των υποσταθμών, των τεχνικών του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», των τεχνικών από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «’Αγιος Δημήτριος» αποκατέστησαν τη βλάβη και έγινε επαναφορά του ρεύματος. Τεχνική συνδρομή ζητήθηκε τόσο από το διασυνδεόμενο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» που μετέφερε και έθεσε σε άμεση ετοιμότητα φορητή γεννήτρια για τη ΜΕΘ, που όμως δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία, αλλά και από το 424 ΓΣΝΕ που προσφέρθηκε να βοηθήσει με τους τεχνικούς του και τον ανάλογο εξοπλισμό αλλά και από ιδιώτες τεχνικούς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοίκησης του Νοσοκομείου.
Παράλληλα σημειώνεται ότι: «Τέθηκαν σε δοκιμαστική λειτουργία οι γεννήτριες την ίδια ημέρα 4-5 ώρες νωρίτερα πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθεί γιατί δεν λειτούργησαν άμεσα οι γεννήτριες. Η προσοχή όλων επικεντρώθηκε στην αποκατάσταση της παροχής ρεύματος στη ΜΕΘ. Ενισχύθηκε άμεσα με εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό η ΜΕΘ και λόγω της ώρας της αλλαγής βάρδιας υπήρχε ένας τουλάχιστον νοσηλευτής ανά ασθενή. Δεν χρειάστηκε η παρέμβασή τους αφού λειτούργησαν κανονικά όλοι οι αναπνευστήρες που διαθέτουν εφεδρική μπαταρία με διάρκεια πάνω από (90) ενενήντα λεπτά. Το ίδιο ισχύει και για τα monitor που επίσης λειτούργησαν κανονικά».
Η διοίκηση του Νοσοκομείου διαψεύδει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι χρειάστηκε η χειροκίνητη υποστήριξη της αναπνευστικής λειτουργίας και παροχή οξυγόνου με τη χρήση ασκού, αν και υπήρξε η ανάλογη προετοιμασία και οργάνωση από τη νοσηλευτική υπηρεσία.
«Υπήρξε οργάνωση για υποστήριξη των ασθενών με μηχανικό αερισμό για πολύ περισσότερο χρόνο, αφού προνόησαν οι υπηρεσίες και μετέφεραν εφεδρικούς αναπνευστήρες και monitors από την καρδιολογική μονάδα. Εφεδρική πάντα παρέμεινε η γεννήτρια του ΓΝΘ «Άγιος Δημήτριος» που δεν χρειάστηκε να τεθεί σε λειτουργία για να λειτουργήσουν οι αναπνευστήρες και η ΜΕΘ γενικότερα. Σε καμία περίπτωση δεν κινδύνεψε καμιά ανθρώπινη ζωή αφού η επέμβαση ήταν άμεση και είχαν ληφθεί όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα» υπογραμμίζει ο διοικητής του Νοσοκομείου.