Για εκείνους που δεν μπορούν να στερηθούν τη σοκολάτα και τα γλυκά τις ημέρες της νηστείας, υπάρχει μία πολύ καλή επιλογή.
Ένα νηστίσιμο κέικ σοκολάτας!
Υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι Γ.Ο.Χ χωρίς γλουτένη
200 γρ. ζάχαρη
75 γρ. κακάο
16 γρ. (1,5 κ.γ.) baking powder
450 ml γάλα σόγιας ή καρύδας
3 κ.σ. σπορέλαιο
2 βανίλιες
Άχνη Ζάχαρη για τη διακόσμηση
Εκτέλεση
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
2) Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο και το baking powder.
3) Σε άλλο μπολ, ανακατεύουμε το γάλα καρύδας, το λάδι και τη βανίλια.
4) Ανακατεύουμε απαλά το υγρό μείγμα μέσα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
5) Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 22 εκ. και αδειάζουμε το μείγμα.
6) Ψήνουμε για 25-30 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.