Ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, μιλώντας στο «Μανιφέστο» για τα… δραχμικά σχέδια κορυφαίων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τελικά οι “Δήμητρες” δεν εμπνέουν μόνο τον κ. Βαρουφάκη.

Φαίνεται ότι αντίστοιχα σχέδια “συμπληρωματικών νομισμάτων” αποτελούν προγραμματικές προτάσεις και εντός ΣΥΡΙΖΑ. Σε κείμενο που έχει αναρτηθεί στις 12 Μαρτίου 2023, με τίτλο “Συμβολή στο κυβερνητικό πρόγραμμα”, προτείνεται η χρήση τοπικών συμπληρωματικών νομισμάτων.

Το κείμενο υπογράφουν οι “53” που αποτελούν τη μεγαλύτερη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων ο κ. Τσακαλώτος, υπουργός Οικονομικών επί ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να κρύβεται άλλο. Ο τρόμος που ξυπνούν τα σχέδια για παράλληλα νομίσματα αποκαλύπτεται πλέον ότι αποτελούν βασικό πυρήνα των προγραμματικών προτάσεων και εντός του κόμματός του. Προτείνεται επίσημα από πρωτοκλασάτα στελέχη του και δη τον επί τέσσερα χρόνια υπουργό Οικονομικών στην κυβέρνησή του.

Οι πολίτες γνωρίζουν ότι οι εξαγγελίες των 83 δισ. που υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αν ποτέ υλοποιούνταν, οδηγούν σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Οι πολίτες έπαθαν και έμαθαν. Και δεν θα αφήσουν κανέναν να ξαναπαίξει Monopoly με το μέλλον τους».