Με μια αιχμηρή δήλωση, ο κ. Ρωμανός απαντά στις προκλητικές τοποθετήσεις του κ. Φάμελλου, θέτοντας τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Οι χαρακτηρισμοί περί «απονομιμοποίησης» του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη προκαλούν εύλογα ερωτήματα, ειδικά όταν προέρχονται από έναν πολιτικό χώρο που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αξιοπιστίας και εκλογικής δυναμικής.
Η δήλωση του Νίκου Ρωμανού
«Διαβάζοντας τη δήλωση του κ. Φάμελλου, δεν μπορούμε παρά να εκπλαγούμε με το θράσος και την αμετροέπεια που τη χαρακτηρίζουν. Ο πρόεδρος του κόμματος, το οποίο έχει καταγράψει συνεχή πτώση στην εκλογική του απήχηση και μια άνευ προηγουμένου συρρίκνωση της κοινοβουλευτικής του δύναμης, επιλέγει να χαρακτηρίσει τον πρωθυπουργό "απονομιμοποιημένο".
Θα περίμενε κανείς από έναν πολιτικό που βλέπει την επιρροή του κόμματός του να φθίνει δραματικά, να είναι πιο προσεκτικός στις δηλώσεις του. Ας μην ξεχνάμε ότι η συνεχής αδυναμία του να καταθέσει την πολυδιαφημισμένη πρόταση δυσπιστίας είναι το άμεσο αποτέλεσμα της μείωσης της κοινοβουλευτικής του ομάδας, που πια δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη δυναμική.
Η πραγματικότητα διαψεύδει τα λεγόμενα του κ. Φάμελλου. Ο πρωθυπουργός, με πέντε διαδοχικές νίκες σε εκλογικές αναμετρήσεις και έξι χρόνια επιτυχημένης διακυβέρνησης, παραμένει κυρίαρχος στο πολιτικό σκηνικό, διατηρώντας διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις. Ο κ. Φάμελλος και το κόμμα του, που εδώ και καιρό δεν αποτελούν τη δεύτερη πολιτική δύναμη της χώρας, φαίνεται πως δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη δική τους πολιτική κρίση.
Υστερόγραφο: Η αναφορά στη Δικαιοσύνη από τον κ. Φάμελλο και τον ΣΥΡΙΖΑ, που φέρουν το βάρος καταδικασμένων υπουργών από το Ειδικό Δικαστήριο και τις καταγγελίες για το περιβόητο "παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης", μόνο ως ειρωνεία μπορεί να εκληφθεί. Αν κάτι παραμένει αλησμόνητο, είναι η συνειδητή προσπάθεια υπονόμευσης θεσμών, η οποία σήμερα επιστρέφει ως το πιο σύντομο ανέκδοτο της πολιτικής ζωής».