«Αστειότητες» χαρακτηρίζει σε ανάρτησή του ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Ρωμανός, τα όσα υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ σχετικά με την είσοδο του πανεπιστημίου της Σορβόννης στην Ελλάδα, καθώς αμφισβητεί ότι πρόκειται για ένα πανεπιστήμιο που είναι 18 θέσεις πάνω από τα ελληνικά, ενώ την ίδια καταφέρεται εναντίον του Κυριάκου Πιερρακάκη, ισχυριζόμενο ότι «έχει μετατραπεί σε υπουργό-πλασιέ υποβαθμισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού και λοιπών κολλεγίων».

Ο Νίκος Ρωμανός -απαντώντας σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ νωρίτερα, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Κυριάκου Πιερρακάκη, ότι το εν λόγω ίδρυμα ανήκει στο 4,4% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου- αναρρωτιέται χαρακτηριστικά: «Αν ένα πανεπιστήμιο που είναι στην κατάταξη πάνω από 18 ελληνικά, είναι υποβαθμισμένο, τι χαρακτηρισμό επιφυλάσσει για τα 2/3 των ελληνικών Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο από το οποίο αποφοίτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Τι αστειότητες είναι αυτές; Σκέφτονται αυτά που γράφουν;»

Η ανάρτηση Ρωμανού

Η ανάρτηση του Νίκου Ρωμανού έχει ως εξής:

«Η πανικόβλητη ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκθέτει για πολλοστή φορά ανεπανόρθωτα τη Χαριλάου Τρικούπη. Είναι δυνατόν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι ένα Πανεπιστήμιο που χαρακτηρίζει υποβαθμισμένο, είναι πάνω από 18 ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια;

Αυτή τη σύγκριση κάνει; Διότι αν ένα Πανεπιστήμιο που είναι στην κατάταξη πάνω από 18 ελληνικά, είναι υποβαθμισμένο, τι χαρακτηρισμό επιφυλάσσει για τα 2/3 των ελληνικών Πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων είναι και εκείνο από το οποίο αποφοίτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ; Τι αστειότητες είναι αυτές; Σκέφτονται αυτά που γράφουν;»

Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ

Νωρίτερα το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να απαντήσει σε δηλώσεις του Κυριάκου Πιερρακάκη, σύμφωνα με τις οποίες «το αν είναι ή δεν είναι Σορβόννη, βάλτε κάποιον από το κοντρόλ να μπει στο σάιτ του πανεπιστημίου. Το ίδρυμα αυτό έβγαλε μια ανακοίνωση χθες ότι ανήκει στο 4,4% των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, αποτελώντας ένα από τα 13 πανεπιστήμια που διαδέχτηκαν τη Σορβόννη το 1970 με ιστορία 50 ετών».

Στην ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, το ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «εμπρηστικές δηλώσεις».

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Μετά τις αδιανόητες και εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Πιερρακάκη, είναι προφανές πως στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας είναι να βουλιάξει την πολιτική ζωή του τόπου στην ακραία τοξική πόλωση.

Η χρήση της λέξης "δολοφονία", αποδεικνύει ότι είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος της τοξικότητας. Απλά με κουστούμι και γραβάτα.

Ο κ. Πιερρακάκης έχει μετατραπεί από υπουργό αρμόδιο για την αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας στη χώρα, σε υπουργό-πλασιέ υποβαθμισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού και λοιπών κολλεγίων.

Η "Σορβόννη" που δήθεν "έρχεται", βρίσκεται εδώ από το 1995.

Και για τους λάτρεις των αριθμών: το εν λόγω ίδρυμα βρίσκεται στην 920η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα στα 20.966 που αξιολογούνται και αρκετά κάτω από 6 ελληνικά ΑΕΙ.

Άξιος λασπολόγος, κύριε Πιερρακάκη. Προτείνουμε το κανονικό Πανεπιστήμιο της Σορβόννης να σας αναγορεύσει επίτιμο διδάκτορα τοξικότητας».