Την πρότασή του για το τι πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να ξανακερδίσει την εξουσία ανέπτυξε μιλώντας στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο υποψήφιος για την προεδρία Νίκος Παππάς.

Ξεκίνησε αναφερόμενος στην κυβέρνηση της ΝΔ λέγοντας ότι «αποδεικνύει πολύ νωρίς ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί τον ολόπλευρο εκσυγχρονισμό, αλλά την ολόπλευρη κρίση. Και στην κοινωνία και στην οικονομία και στους θεσμούς και στο περιβάλλον. Είναι λοιπόν πολύ πιθανό να έχει σύντομα πολιτική φθορά. Αυτό σημαίνει ότι αυτόματα θα κερδίζουμε εμείς; Κάθε άλλο. Δεν υπάρχει ώριμο φρούτο, ούτε αυτόματο πολιτικό εκκρεμές».

Οι προϋποθέσεις για την ανάκαμψη του ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθως ανέπτυξε τις οργανωτικές και προγραμματικές προϋποθέσεις για να ανακάμψει και να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ: «πολιτικές προϋποθέσεις. Μεταξύ άλλων να διασφαλίσουμε πολιτική και κοινωνική ευρύτητα. Σήμερα πρέπει να επαναβεβαιώσουμε ότι είμαστε μια νέα μεγάλη αριστερή, δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, μια νέα μεγάλη αριστερά, που θα ενσωματώνει τις θετικές εμπειρίες του παρελθόντος.

Μία παράταξη που συσπειρώνει τον κόσμο από την αριστερά ως το προοδευτικό κέντρο. Ένα μείγμα ρεαλισμού και ριζοσπαστισμού είναι αναγκαίο προς αυτή την κατεύθυνση. Μόνο έτσι θα αποκλείσουμε τα σενάρια που μας θέλουν συμπληρωματική δύναμη. Μόνο έτσι θα πείσουμε ότι είμαστε η μόνη ανταγωνιστική δύναμη στη Ν.Δ. του Μητσοτάκη».

Παράλληλα υποστήριξε ότι : «για να κερδίσουμε λοιπόν τις εκλογές δεν πρέπει να στείλουμε σήμα αναδίπλωσης. Πρέπει να επαναβεβαιώσουμε και να ενισχύσουμε την ταυτότητα του σύγχρονου κόμματος της αριστερής προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης. Θα χτίσουμε την παράταξη της νίκης, την παράταξη που είναι ικανή να κερδίσει τις επόμενες εκλογές».