Νίκος Γ. Σακελλαρόπουλος: Δεν βλέπουν, δεν ακούνε, το παρελθόν τους στοιχειώνει

by MANIFESTO

Από τη στιγμή που εξελέγη πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ο Μητσοτάκης, ο Τσίπρας δεν έχει σταυρώσει νίκη. Έχασε σε ευρωεκλογές, σε δημοτικές, περιφερειακές και τελικά και βουλευτικές. Παρ’ όλα αυτά, ουδέποτε στην Κουμουνδούρου κάθισαν να  συζητήσουν και να αναλύσουν για ποιον λόγο συνέβη αυτό. Ούτε κάθισαν να σκεφτούν για ποιον λόγο σήμερα, εν μέσω πανδημίας και συνεχών εθνικών προβλημάτων βλέπουν δημοσκοπικά και πάλι την πλάτη του πρωθυπουργού και δη με μεγάλη διαφορά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ και στο περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα είναι βέβαιο ότι ζούνε σ’ ένα άλλο παράλληλο σύμπαν. Εξ ου και νομίζουν ότι ο Μητσοτάκης είναι…. ακροδεξιός, η κυβέρνησή του… χούντα και καθημερινά…. καταλύεται το πολίτευμα.

Αυτό είναι το θέμα: Νομίζουν! Νομίζουν ότι τους ακούει η κοινωνία ενώ αυτή απλώς θυμάται. Θυμάται τα πεπραγμένα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάται τα ψέματα, τα παραμύθια, την πρωτοφανή διάλυση της Μεσαίας τάξης, τις γραφικότητες στη Βουλή, τους Ρασπούτιν… Τόσα και τόσα!

Νομίζουν λοιπόν. Και δεν βλέπουν ότι ο αρχηγός τους πρέπει πρώτα να παρακάμψει τον «Κανένα» για να πλησιάσει αρχικά κι εν συνεχεία να απειλήσει εκλογικά τον Μητσοτάκη. Δεν βλέπουν ότι μετά τόσα κύματα πανδημίας ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος κι εκείνοι δεν αρέσουν, όπως είπε ο Κούλογλου σε μακροσκελές άρθρο του.  Τα βέλη εκ των έσω! Που εκτός άλλων καταρρίπτουν το επιχείρημα Τσίπρα και μεγαλοστελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση καταρρέει. Αν κατέρρεε όπως νομίζουν οι πολίτες θα δημιουργούσαν αδιαχώρητο στην Κουμουνδούρου. Μα δεν…. Ακόμη κι οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σε φιλικές εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν τις ίδιες διαφορές με τους άλλους, τους …πληρωμένους από τη …λίστα Πέτσα κλπ κλπ.

Δεν βλέπουν! Εκτός από την πρόθεση ψήφου και την καταλληλότητα πρωθυπουργών, δεν βλέπουν ότι ο Μητσοτάκης προηγείται παντού του Τσίπρα. Μαζί με το κόμμα του θεωρείται πιο κατάλληλος να χειρίζεται τα θέματα της Υγείας, της Παιδείας, της Άμυνας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Ασφάλειας.

Δεν βλέπουν! Δεν βλέπουν ότι δεν είναι οι Δεξιοί ή οι Φιλελεύθεροι εκείνοι που πρωτοστατούν στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, αλλά οι εκ του εσωτερικού της Κουμουνδούρου, οι παλιοί ΚΚΕ εσ. οι παλιοί «Ρηγάδες» κλπ.

Δεν βλέπουν ότι παρά την προπαγάνδα Τσίπρα περί …προοδευτικής διακυβέρνησης με το ΚΙΝΑΛ, στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θέλουν ν’ ακούνε για …. ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν βλέπουν ότι δεν αρέσουν!

Κάτι τελευταίο: Τη φράση «πρόεδρε δεν αρέσουμε» την είχε πει η Μελίνα στον Ανδρέα Παπανδρέου σε μια συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠαΣοΚ, λίγο πριν τις εκλογές του 1989. Τη δανείστηκε ο Κούλογλου αλλά ούτε ο ίδιος είναι Μελίνα, ούτε ο Τσίπρας Ανδρέας. Ο Ανδρέας είχε τη δυνατότητα και ικανότητα να ανατρέψει τα δεδομένα , ενώ ο Τσίπρας δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν μπορεί! Το κυβερνητικό του παρελθόν και τα ατέλειωτα ψέματα τον στοιχειώνουν…

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα