«Μεγάλη μέρα η σημερινή για την Ορθοδοξία, που εορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, που τιμούν τους πεσόντες στον τορπιλισμό της "Έλλης", στις 15 Αυγούστου 1940, στην Τήνο», ανέφερε σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, αλλά κάνοντας παράλληλα λόγο και για την 83η επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη» στο λιμάνι της Τήνου, σε περίοδο, ακόμα, ειρήνης, στις 15 Αυγούστου 1940. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Δένδιας σήμερα παρευρέθηκε στην Τήνο, όπου παρακολούθησαν, μαζί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, αλλά και τις εκδηλώσεις μνήμης για τους πεσόντες από τον τορπιλισμό του ιστορικού καταδρομικού.

Δένδιας: Μια στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας μας που υπενθυμίζει την ανεπιφύλακτη στάση της Ελλάδας σε κρίσιμες στιγμές 

Στη συνέχεια, στην ανάρτησή του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε για τον τορπιλισμό της «Έλλης» ότι πρόκειται για «μια στιγμή της σύγχρονης Ιστορίας μας, η οποία, σε συνδυασμό με το έπος του "Όχι" που ακολούθησε, υπενθυμίζει την ανεπιφύλακτη στάση της Ελλάδας στις κρίσιμες στιγμές, για την υπεράσπιση της εδαφικής της ακεραιότητας». 

Παράλληλα ο κ. Δένδιας διαβεβαιώνει ότι «στο δρόμο αυτό πορεύονται οι Ένοπλες Δυνάμεις μας και σήμερα. Με τη στήριξη του ελληνικού λαού, σε πνεύμα αυτοπεποίθησης και εθνικής ενότητας». Στο τέλος, ο κ. Δένδιας ευχήθηκε «χρόνια πολλά σε όσους γιορτάζουν. Χρόνια πολλά στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».