«Πρώτη προτεραιότητά μου θα είναι η καθημερινότητα των πολιτών, με την επίλυση όλων των προβλημάτων κάθε γειτονιάς» δεσμεύτηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος υπογράμμισε ότι θα διεκδικήσει μέσω νομοθετικής ρύθμισης την άρση των αλληλοεπικαλύψεων στις αρμοδιότητες, ώστε να μπορούν να αποδίδονται ευθύνες εκεί που αναλογούν. 

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο Νίκος Χαρδαλιάς είπε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν γειτονιές που δεν έχουν λυμένα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως τα δίκτυα αποχετεύσεων και η διαχείριση των ομβρίων υδάτων.

«Θα συνεργαστούμε με τους δημάρχους, έτσι ώστε να προχωρήσουμε μια σειρά μεγάλων ζητημάτων. Θα συγκροτήσουμε ένα Παρατηρητήριο, που θα υπάγεται απευθείας στον περιφερειάρχη. Ένα κέντρο επιχειρήσεων που θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση, όλα τα βήματα που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ένα έργο. Θα λειτουργούμε σαν ένα help desk των δήμων, για να ξεκολλάμε από γραφειοκρατικές διαδικασίες, αρρυθμίες και παθογένειες. Με ένα συγκεκριμένο σχέδιο, που θα λέει πότε ξεκινάει κάτι, πότε ολοκληρώνεται, πώς θα χρηματοδοτηθεί και κάτω από ποιες διαδικασίες. Είναι βασικό να τελειώσουμε τα θέματα των επικαλύψεων των αρμοδιοτήτων. Αν χρειαστεί να γίνουν νομοθετικές παρεμβάσεις από την Κυβέρνηση, θα το διεκδικήσουμε ώστε να μην υπάρχει καμία δικαιολογία, κανένα άλλοθι» είπε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού «Αττική Μπροστά», ο Νίκος Χαρδαλιάε είπε: «Θέλουμε μία Αττική παραγωγική. Θέλουμε μία πράσινη Αττική με λύσεις σε ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων, τις αποχετεύσεις, τους βιολογικούς καθαρισμούς, την αντιπλημμυρική προστασία, τη διαχείριση των ομβρίων. Μια ασφαλή Αττική, που δίνει έμφαση στην πολιτική προστασία και την οδική ασφάλεια. Μια ανθρώπινη Αττική που φέρνει αποτελέσματα στα ζητήματα αλληλεγγύης, τα ζητήματα που αφορούν στην υποστήριξη ευπαθών ομάδων. Ξεχωριστό άξονα αποτελούν ο πολιτισμός και ο αθλητισμός, ώστε η Αττική να αναδειχθεί σε έναν κοιτώνα πολιτισμού».