Η Άλκηστις Ζαλοκώστα μιλάει στο «Μανιφέστο» περισσότερο με την καρδιά της και λιγότερο με όρους πολιτικούς, αριθμούς χρησιμοποιεί μόνο όταν μας περιγράφει τα πυρόπληκτα ζώα που σώθηκαν χάρη στην Dog’s Voice· είναι υπερήφανη για το έργο που γίνεται εκεί – έχει να δώσει αγάπη. 

Με ό,τι καταπιάνεται στη ζωή της –και δεν είναι λίγα– η κινητήρια δύναμή της είναι η προσφορά. Αυτό ξεχώρισε ο Νίκος Χαρδαλιάς και της τηλεφώνησε – αυτό χρειάζεται και η Αττική: ανθρώπους σαν την κυρία Ζαλοκώστα που έχουν όνειρα, αγάπη για τον αδύναμο, αλήθειες που τολμούν να τις λένε.

Στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Πώς αποφασίσατε να βάλετε υποψηφιότητα στις εκλογές της περιφέρειας;

Ήταν εξαιρετικά απρόσμενο! Δέχτηκα ένα τηλεφώνημα από τον Νίκο Χαρδαλιά και μου ζήτησε να συστρατευτώ για αυτήν την άλλη Ελλάδα που αγαπώ και ονειρεύομαι. Την Ελλάδα που αναδεικνύει την καινοτομία, τη δράση, την προσφορά και τη θέληση.

Βλέπετε, λίγες ημέρες νωρίτερα είχα επικοινωνήσει την αλήθεια μου που ήταν η εξής: Mια σειρά επαγγελματικών απορρίψεων με έκανε να πάρω την απόφαση και να δημιουργήσω αυτό που ονειρευόμουν καιρό. Ένα site που αναδεικνύει ιστορίες ανθρώπων που πήραν το ρίσκο και άλλαξαν τη ζωή τους, άνθρωποι που εμπνέουν και παρακινούν.

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να συστρατευτείτε με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά;

Θα σας απαντήσω με όρους αγοράς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς έχει ένα τεράστιο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα: «Ό,τι υπόσχεται το κάνει». Έπειτα οι περισσότεροι άνθρωποι θυμούνται τόσο την αποτελεσματική διαχείρισή του στην πανδημία όσο και την αυτοθυσία που επέδειξε στη διαχείριση των πυρκαγιών, όντας 8 ημέρες άυπνος. Επίσης, έχει διανύσει μεγάλη αυτοδιοικητική πορεία, όπερ σημαίνει ότι γνωρίζει πολύ καλά το πεδίο δράσης.

Όταν συναντηθήκαμε μαζί του, εγώ και οι 213 αξιόλογοι συνυποψήφιοί μου, αφενός ακούσαμε έναν ηγέτη που μίλησε «χωρίς χαρτιά, αλλά από την καρδιά του», αφετέρου λάβαμε τους φακέλους μας με ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα με 6 άξονες για την Αττική μας, και καλώ τους αναγνώστες σας να μπουν στο attikimprosta.gr και να το διαβάσουν. Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την 1. Παραγωγική, 2. Πράσινη, 3. Ασφαλή, 4. Ανθρώπινη, 5. Αττική των μεγάλων υποδομών, 6. Αττική του πολιτισμού & αθλητισμού – δηλαδή, την Αττική που όλοι θέλουμε.

Γιατί οι πολίτες να σας ψηφίσουν;

Είμαι άνθρωπος που πάντα έψαχνα το νόημα της ζωής και το βρήκα στον εθελοντισμό. Έχοντας δει τη μεταμορφωτική εμπειρία τού να βοηθάς, πιστεύω βαθιά ότι μέρος της αποστολής μας είναι να είμαστε χρήσιμοι και καλοπροαίρετοι στον συνάνθρωπό μας.

Έχω εργαστεί σε νευραλγικούς τομείς, όπως τον τραπεζικό, τον δημοσιογραφικό, τον κόσμο των διαφημίσεων, της υποκριτικής, έχω αντιμετωπίσει προκλήσεις και έχω «ταχθεί» στην καινοτομία και την αξιοκρατία που θεωρώ μείζονος σπουδαιότητας για την πραγματική ανάπτυξη.

Έχω πτυχίο και μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, σπουδές στη Δημοσιογραφία, στο Digital Μarketing και την υποκριτική τέχνη. Όμως «εν οίδα ότι ουδέν οίδα». Η πραγματική γνώση έρχεται στον πραγματικό κόσμο και προσωπικά διανύω άπειρα χιλιόμετρα, όπου συζητώ και αφουγκράζομαι τους συμπολίτες μας, και δεν εννοώ τώρα που δίνουμε τον αγώνα.

Σε προσωπικό επίπεδο έχω δύο μεγάλες «αδυναμίες». Στους ανάπηρους συνανθρώπους και στα ζώα, αφενός γνωρίζω εξ ιδίας πείρας τα προβλήματα και τις παθογένειες στους δύο αυτούς τομείς, αφετέρου θέλω και μπορώ να βοηθήσω.

Σε ποιους τομείς πρέπει να δοθεί βαρύτητα από τον συνδυασμό σας, στην περίπτωση που σας εμπιστευτούν οι πολίτες;

Ένα πρόβλημα που ταλανίζει την Αττική είναι τα σκουπίδια, το οποίο δεσμεύτηκε ο Νίκος Χαρδαλιάς ότι θα λύσει οριστικά εντός της τριετίας. Μια καθαρή και πράσινη Αττική για τα πνευμόνια μας είναι ασφαλώς προτεραιότητα.

Επιπρόσθετα, με τη διαρκή απειλή των φυσικών φαινομένων, το πλήρως εξοπλισμένο όσο και στελεχωμένο κέντρο Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια, που είναι στο πρόγραμμα, θεωρώ πως αποτελεί εξαιρετική πρωτοβουλία. Μας αφορά πολύ η ανθρώπινη Αττική.

Περισσότερα ασθενοφόρα, η δημιουργία αστικού Κέντρου Υγείας, η ενίσχυση των σχολικών υποδομών, οι δομές υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών, αλλά και η ενίσχυση των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι επίσης μείζονα θέματα, για τα οποία υπάρχει δέσμευση στο πρόγραμμα Χαρδαλιά. Η παραγωγική Αττική ασφαλώς!

Ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας, με την ενίσχυση της καινοτομίας και των επιχειρήσεων που ψηφιοποιούνται – και πολλά ακόμα. Θεωρώ απαραίτητες τις ασφαλτοστρώσεις στους περιφερειακούς δρόμους και τη συνδρομή στους δήμους για τους τοπικούς. Πρέπει να διορθωθούν οι κακοτεχνίες, που και τους πεζούς ταλαιπωρούν, αλλά και τους ανθρώπους με αναπηρικά αμαξίδια πρωτίστως!

Πείτε μας δυο λόγια για την Dogs’ Voice με την οποία ασχολείστε;

To ΛΑΤΟ και κατόπιν τα Παλιά Ολυμπιακά Ακίνητα στο Γαλάτσι, χάρη στη συμβολή του δημάρχου Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλου, γίνονται το σημείο αναφοράς, όπου περισυλλέγονται και φροντίζονται τα πυρόπληκτα ζώα από την Dog’s Voice κάθε φορά που συμβαίνει μια κρίση.

Η οργάνωση είναι άψογη, ενώ συνδράμουν οι εθελοντές κτηνίατροι Ελλάδας, εθελοντές εκπαιδευτές σκύλων και απλός κόσμος, είτε φέρνοντας προμήθειες, κλουβάκια και ό,τι χρειαστεί είτε βοηθώντας με την καθαριότητα, το φαγητό τους κ.ά. Στις πρόσφατες πυρκαγιές συγκεντρώθηκαν πάνω από 220 ζώα. Κάποια ευτυχώς επανενώθηκαν, κάποια όμως ζητούν φιλοξενία!

Προτρέπω τον κόσμο –ακόμα και αν δεν είναι σίγουρος ότι θέλει να υιοθετήσει– να φιλοξενήσει προσωρινά ένα ζώο. Είναι μεγάλη η χαρά που θα πάρει, και τα έξοδα καλύπτονται από την Dog’s Voice. Βιώνοντας αυτήν την αλυσίδα αγάπης, έγινα κοινωνός «μικρών θαυμάτων». Συστήνω ανεπιφύλακτα τον εθελοντισμό, λοιπόν, γιατί, ενώ νομίζεις ότι θα λιποψυχήσεις, μετά φεύγεις άλλος άνθρωπος...