Έχοντας επαναφέρει συνθήματα του Ανδρέα Παπανδρέου, όπως αυτό για «καλύτερες ημέρες» και έχοντας αντιγράψει την τακτική της δεκαετίας του 1980, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να πιστεύει πως μπορεί ξαφνικά να εκτιναχθεί στην πρώτη θέση στις δημοσκοπήσεις και στη συνέχεια να γίνει πρωθυπουργός.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ –τουλάχιστον μέχρι την ολοκλήρωση των εσωκομματικών εκλογών– υποστήριξε ότι «ένα ΠΑΣΟΚ που σε δυόμισι χρόνια κατάφερε το 41%, 32%, 8% να το κάνει 28%, 15%, 13% και τώρα σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο, μπορεί να εκλέξει πρωθυπουργό».

Με απλά λόγια, υποστήριξε ότι το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις ευρωεκλογές είναι έργο… δικό του. Το ίδιο βέβαια έχει υποστηρίξει και ο Στέφανος Κασσελάκης και δείχνει πως ούτε ο ένας ούτε ο άλλος κατάλαβαν τι έγινε, ούτε έλαβαν και το μήνυμα που τους έστειλαν μέσω της κάλπης ή της αποχής οι πολίτες.

Ας ξεπεράσουμε το άλμα που κάνει με τα ποσοστά. Διότι αυτά που ανέφερε έχουν κάποια αναντιστοιχία. Πρώτα απ’ όλα στις εκλογές του 2019, η ΝΔ δεν έλαβε 41% αλλά 39,85% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31,53. Παίζει ρόλο; Ναι, παίζει. Διότι η ΝΔ έλαβε 40,56% και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,83% στις εκλογές του 2023 με το ΠΑΣΟΚ να πιάνει 11,84%.

Δηλαδή; Δηλαδή, η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη το 2023 ανέβασε τα ποσοστά της στις εθνικές εκλογές με το ΠΑΣΟΚ να έχει αρχηγό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Οπότε τι ακριβώς κατάφερε; Να πάρει το ΠΑΣΟΚ 3% παραπάνω από τις εκλογές του 2019, την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 14 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες.

Ας πάμε και στο άλλο παράδειγμα που έφερε. Τις ευρωεκλογές. Ναι, η ΝΔ έχασε σε σχέση με τις εθνικές εκλογές αν και δύσκολα μπαίνει κανείς στη διαδικασία να συγκρίνει ευρωεκλογές με εθνικές εκλογές. Μόνο που δεν κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και το ΠΑΣΟΚ. Εκτός αν θεωρεί νίκη το 12,79%, δηλαδή την… άνοδο κατά 0,95 και την απώλειας δεκάδων χιλιάδων ψήφων.

Αυτά για την αλήθεια των αριθμών που πετούν κάποιοι έτσι στον αέρα. Επί της ουσίας τώρα. Το Εγώ του Νίκου Ανδρουλάκη τείνει να πιάσει αυτό του Στέφανου Κασσελάκη.

«Εγώ ανανέωσα το ΠΑΣΟΚ», «Εγώ ένωσα το ΠΑΣΟΚ» και πολλά ακόμη «Εγώ» που δείχνουν ότι αδυνατεί να λάβει τα μηνύματα. Και μόνο που δηλώνει πως το ΠΑΣΟΚ θα γίνει αυτόνομη κυβέρνηση με τον ίδιο πρόεδρο λέει πολλά. Από τη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ συνολικά επιβεβαίωσε πως δεν έχει αλλάξει ρητορική.

Καταστροφολογεί, κινείται με τις ίδιες λαϊκίστικες κορόνες και επικαλείται θεωρίες συνωμοσίας περί παρακολουθήσεων με την ίδια λογική που κινήθηκαν ο ίδιος και ο Στέφανος Κασσελάκης στον ΣΥΡΙΖΑ.