Ο Νίκος Ανδρουλάκης, έχοντας αμφισβητηθεί από τα στελέχη του ως προς την ικανότητά του να ξεκολλήσει το ΠΑΣΟΚ από το 13% την ώρα που καταρρέει –στην κυριολεξία όμως– ο ΣΥΡΙΖΑ και έχοντας, επίσης, μπροστά του τις συμπληγάδες των εσωκομματικών εκλογών, δηλώνει… νικητής και φτιάχνει κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι δεν θα κάνει υπουργούς τους εσωκομματικούς αντιπάλους του…

Όσα επικαλείται ο επικεφαλής –τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές– του ΠΑΣΟΚ δείχνουν πως ακόμη και σήμερα δεν έχει κατανοήσει το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών και των ευρωεκλογών, ούτε όμως και τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στο πλαίσιο αυτό δηλώνει ότι κατάφερε να κάνει δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, αποφεύγοντας όμως να αναφέρει ότι αυτό οφείλεται στη ραγδαία πτώση του σπαρασσόμενου ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται στις ίδιες δημοσκοπήσεις μεταξύ της τέταρτης και της πέμπτης θέσης και μάλιστα με μονοψήφια ποσοστά.

Σε καμία από τις δημοσκοπήσεις που επικαλείται το ΠΑΣΟΚ δεν δείχνει καμία δυναμική παρά μόνο μια τάση επιστροφής ψηφοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφοφόρων που συνήθως αναζητούν στέγη σε κόμματα εξουσίας και που μετακινήθηκαν στην Κουμουνδούρου όταν είχε καταρρεύσει το ΠΑΣΟΚ. Κάτι που παρατηρήθηκε και το 2023, απλά σε πολύ μικρή κλίμακα.

Η πραγματικότητα όμως είναι αυτή. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται δεύτερο κόμμα λόγω… ΣΥΡΙΖΑ. Και τουλάχιστον με αυτήν την ηγεσία δεν δείχνει να αναπτύσσει το απαραίτητο momentum. Ενδεχομένως μετά τις εσωκομματικές εκλογές και ανάλογα με τις εξελίξεις φανεί κάποια διαφορά. Θα πρέπει όμως να καταθέσει κάποια πρόταση εναλλακτική, κάποιες λύσεις στα προβλήματα. Διότι σήμερα εμφανίζεται να έχει ένα… πρόβλημα για κάθε λύση που προτείνει η κυβέρνηση.

Με απλά λόγια, εμφανίζεται να καταστροφολογεί και να υποστηρίζει πως οι κυβερνητικές παρεμβάσεις δεν δίνουν λύσεις κινούμενο σε μια πλειοδοτική λογική εξακολουθώντας ν' αντιγράφει τον ΣΥΡΙΖΑ ως προς την τακτική της τοξικότητας και του λαϊκισμού. Ο δε Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζεται επίσης ως ένας αδικημένος και… κυνηγημένος όπως κάνει και ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η κορυφαία του πάντως ατάκα ήταν αυτή με το Μαξίμου. «Είμαι ο μόνος που έχει κατατροπώσει το σύστημα Μαξίμου δύο φορές δημοσίως και θεσμικά». Και κάπου εδώ κολλάει και η φράση: «Δεν περιγράφω άλλο…»