Εμβληματική χρονιά χαρακτηρίζει η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, το 2024, καθώς για πρώτη φορά, στις ευρωεκλογές, θα εφαρμοστεί στη χώρα μας η επιστολική ψήφος. Η ίδια, με δήλωσή της στο «Μανιφέστο» σχετικά με τους στόχους της νέας χρονιάς, υπογραμμίζει τους δύο βασικούς άξονες για στοχευμένες διαδικασίες προσλήψεων και αποτελεσματικότερες δημόσιες υπηρεσίες.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Η εξυπηρέτηση του πολίτη, η δημιουργία ενός αποτελεσματικού κράτους, απόλυτα προσαρμοσμένου στις ανάγκες του πολίτη. Αυτή είναι η πυξίδα της πολιτικής που χαράσσουμε στο υπουργείο Εσωτερικών κινούμενοι σε δύο βασικούς άξονες.

Ο πρώτος άξονας αφορά καλύτερες και πιο στοχευμένες διαδικασίες προσλήψεων και επιλογών σε θέσεις ευθύνης μέσω του νέου συστήματος επιλογής και αξιολόγησης φορέων του Δημοσίου που έχει τεθεί σε εφαρμογή, αλλά και του νέου συστήματος επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο που δρομολογούμε. Ο δεύτερος άξονας αφορά το πώς θα καταστήσουμε αποτελεσματικότερες τις δημόσιες υπηρεσίες, προς όφελος του πολίτη, με αξιολόγηση και στοχοθεσία τόσο σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού όσο και σε επίπεδο δομών.

Το 2024 πάνω από όλα όμως θα είναι μία εμβληματική χρονιά για την Ελληνική Δημοκρατία. Για πρώτη φορά, στις ευρωεκλογές του 2024, πενήντα χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, θα εφαρμοστεί στη χώρα μας η
επιστολική ψήφος. Για πρώτη φορά, δεν θα υπάρχει κανένα νομικό ή πρακτικό εμπόδιο στην άσκηση του δικαιώματος ψήφου. Η θέσπιση της επιστολικής ψήφου είναι μία πρωτοβουλία που βαθαίνει τη Δημοκρατία.