«Στις ευρωεκλογές του 2024, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο –νομικό ή πραγματικό– για τη συμμετοχή όλων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στην εκλογική διαδικασία», τονίζει σε αποκλειστικές δηλώσεις της στο «Μανιφέστο», η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, σχετικά με την επιστολική ψήφο.

Η υπουργός τονίζει πως πρόκειται για μια απλή, εύκολη, απολύτως διασφαλισμένη διαδικασία, με την οποία αίρονται όλα τα πρακτικά εμπόδια συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για όλους όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, όπου και αν ζουν και όπου και αν βρίσκονται, την ημέρα των ευρωεκλογών. Στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της Νίκης Κεραμέως στο «Μανιφέστο»

Με το νομοσχέδιο της επιστολικής ψήφου που θέσαμε προς συζήτηση στη Βουλή επιχειρούμε να αναβαθμίσουμε σημαντικά το τοπίο της εκλογικής διαδικασίας των ευρωεκλογών και των δημοψηφισμάτων τόσο για τους απόδημους Ελληνες όσο και για τους εντός Ελλάδας συμπολίτες μας. Με μια απλή, εύκολη, απολύτως διασφαλισμένη διαδικασία, αίρονται όλα τα πρακτικά εμπόδια συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία, για όλους όσους έχουν δικαίωμα ψήφου, όπου και αν ζουν και όπου και αν βρίσκονται, την ημέρα των ευρωεκλογών. Στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα. Η επιστολική ψήφος δεν είναι ένα δεξιό, αριστερό ή κεντρώο μέτρο, είναι ένα μέτρο εμβάθυνσης της Δημοκρατίας. Στις ευρωεκλογές του 2024, 50 χρόνια μετά την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, δεν θα υπάρχει κανένα εμπόδιο –νομικό ή πραγματικό– για τη συμμετοχή όλων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, στην εκλογική διαδικασία. Είναι μία εξαιρετική αφετηρία για τα επόμενα 50 χρόνια της Ελληνικής Δημοκρατίας.