«Το καθεστώς της Τεχεράνης χρηματοδοτεί την τρομοκρατία και τα πυρηνικά όπλα και δεν ενδιαφέρετε για εσάς» τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μήνυμα του προς τον Ιρανικό λαό και πρόσθεσε πως «Η χώρα σας θα ελευθερωθεί νωρίτερα απ' όσο νομίζετε».

Ειδικότερα, μήνυμα στους πολίτες του Ιράν έστειλε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, λέγοντάς τους ότι «το καθεστώς της Τεχεράνης δεν ενδιαφέρεται γι' αυτούς» και «χρηματοδοτεί μόνο την τρομοκρατία και τα πυρηνικά όπλα».

«Όταν το Ιράν θα είναι επιτέλους ελεύθερο - και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ' ό,τι νομίζει ο κόσμος - όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα έχουν επιτέλους ειρήνη» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Νωρίτερα σήμερα, η Τεχεράνη φρόντισε να κρατήσει αποστάσεις από την κατάσταση στο νότιο Λίβανο, με το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών να τονίζει πως η χώρα δεν έχει πρόθεση να στείλει στρατεύματα εκεί, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση του Λιβάνου είναι από μόνη της ικανή να αντιμετωπίσει το Ισραήλ.