Σήκωσε αυλαία το νέο έργο της Κουμουνδούρου με τίτλο «Ο Κασσελάκης… βουλευτής», αλλά οι παραστάσεις θα είναι περιορισμένες αφού το… κοινό είναι κουρασμένο και λόγω εποχής λείπει και διακοπές.

Μια ακόμη φορά οι επιθεωρησιογράφοι αντιμετωπίζουν αθέμιτο ανταγωνισμό. Όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν πλέον την απόδειξη ότι όσο ο «θίασος» παραμένει ίδιος και ο πρωταγωνιστής απαράλλαχτος, όποιο έργο και αν ανέβει την ίδια τύχη θα έχει.

Ίδιος πρωταγωνιστής, ίδιοι κομπάρσοι και ίδιοι αναμεταδότες (βλ. συριζοτρόλ) επιχειρούν και πάλι να προκαλέσουν το ενδιαφέρον του κοινού μέσα από ένα αφήγημα που έχει στόχο να φέρει τον Στέφανο Κασσελάκη εντός Βουλής προκειμένου να αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό.

Αυτό είναι το σκεπτικό στην Κουμουνδούρου. Το σενάριο συγκεκριμένο. Αποκαλύφθηκε με την παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από τη θέση του βουλευτή και την προτροπή του να αναλάβει ο Στέφανος Κασσελάκης την έδρα του για να εκπροσωπούνται οι… ομογενείς.

Το επιβεβαίωσε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα Κασσελάκη έσπευσε να χαρακτηρίσει δεδομένο το γεγονός πως θα παραιτηθούν οι επιλαχόντες για να μπει στη Βουλή ο πρόεδρος και να δώσει «τις μάχες» που χρειάζονται εντός του Κοινοβουλίου

Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβαν τα υπόλοιπα, ξεκινώντας την αποδόμηση των επιλαχόντων, ειδικά της Ζωρζέτας Λάλη, που έχει προσχωρήσει στη Νέα Αριστερά, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η αποδοχή από την πλευρά της τής βουλευτικής έδρας που έμεινε κενή στην περίπτωση που οι προηγούμενοι –Πόπη Τσαπανίδου, Μιχάλης Καλογήρου κ.λπ.– παραιτηθούν όπως τους προτρέπουν –με ιδιαίτερα έντονο ύφος– οι… σύντροφοί τους.

Το άλλο σενάριο, αυτό που έκανε λόγο για απόδοση της έδρας στον Στέφανο Κασσελάκη ώστε να υπάρχει εκπροσώπηση ομογενών, προς το παρόν έμεινε στα συρτάρια λόγω… νομικού κωλύματος. Δεν αποκλείεται όμως να το δούμε και αυτό να παίρνει σάρκα και οστά αν δεν τραβήξει το άλλο σενάριο, αυτό των παραιτήσεων.

Όπως και να έχει, οι παραστάσεις αυτές είναι… καλοκαιρινές. Το κανονικό έργο θα ανέβει από τα τέλη του Αυγούστου αρχές Σεπτεμβρίου και θα έχει τίτλο: «Πώς διαλύεις ένα κόμμα σε 365 ημέρες…»