Ο Νίκος Καρανίκας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα μετά τη συνέντευξή του, αμφισβητώντας την αξιοπιστία και τις πολιτικές του επιδιώξεις.

Με ιδιαίτερα αιχμηρή ανάρτηση στο Facebook, ο Νίκος Καρανίκας σχολίασε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ, τον οποίο χαρακτήρισε «από τους πιο πολιτισμένους, αξιόλογους και ικανούς δημοσιογράφους».

Στην ανάρτησή του υποστηρίζει ότι, μετά τη συγκεκριμένη εμφάνιση, ο πρώην πρωθυπουργός έχει απομακρυνθεί οριστικά από την Αριστερά, ενώ εμφανίζεται να εκφράζει έναν «ΣΥΡΙΖΑ 2023», επιδιώκοντας, όπως αναφέρει, αποκλειστικά την επιστροφή στη διακυβέρνηση και στα προνόμια της εξουσίας.

Σφοδρή κριτική Καρανίκα: «ΙΧ κόμμα» και στελέχη χωρίς αξιοπιστία

Ο Καρανίκας χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «κωμικοτραγικό», υποστηρίζοντας ότι οι πολιτικές του προτάσεις δεν διαθέτουν ούτε αξία ούτε αξιοπιστία. Παράλληλα, κάνει λόγο για ένα «ΙΧ κόμμα», ισχυριζόμενος ότι έχει συγκεντρώσει στελέχη τα οποία, όπως αναφέρει, ενδιαφέρονται μόνο για την εξουσία, ενώ μέχρι πρόσφατα εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις εναντίον του. Μάλιστα, σημειώνει πως ο ίδιος είναι «αδίστακτος», αλλά περιβάλλεται από «αυλή γελοίων».

Οι αναφορές σε Βαξεβάνη και Κασσελάκη - «Τέλος το ηθικό πλεονέκτημα»

Στη συνέχεια της ανάρτησής του, ο Νίκος Καρανίκας υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχασε την αξιοπιστία του μετά τις καταγγελίες του Κώστα Βαξεβάνη, ενώ αναφέρεται και στις εσωκομματικές εξελίξεις γύρω από τον Στέφανο Κασσελάκη.

Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός δεν είχε πρόβλημα με τον Κασσελάκη, όμως μετά τις καταγγελίες για «μαύρο χρήμα» στην Κουμουνδούρου, τα στελέχη συντάχθηκαν μαζί του, οδηγώντας -κατά τον ίδιο- στο «πραξικόπημα» για την ανατροπή του τότε προέδρου και στο «συνέδριο νοθείας». Προσθέτει ακόμη ότι είχε προηγηθεί η αποτυχημένη, όπως τη χαρακτηρίζει, προσπάθεια αλλαγής του Κασσελάκη, όταν οι σύνεδροι, σύμφωνα με τον ίδιο, απέρριψαν ομόφωνα τη σχετική παρέμβαση.

Κλείνοντας, ο Καρανίκας υποστηρίζει ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» για τον Αλέξη Τσίπρα και το «ΙΧ κόμμα» του έχει πλέον χαθεί οριστικά, κάνοντας λόγο για εικόνα παρακμής και πολιτικής απαξίωσης.