Νέα παρέμβαση στην Κομισιόν, με την οποία θα αναδείξει τις στρεβλώσεις στην αγορά ρεύματος προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο πλάισιο της ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση για την αγορά του ηλεκτρικού ρεύματος ανέφερε: «Χθες στην εισαγωγή της ομιλίας μου αναφέρθηκα ειδικά στην πράσινη μετάβαση και την πράσινη ενέργεια. Αποτελεί και οικονομική αναγκαιότητα. Το πρόβλημα με τις ΑΠΕ είναι ότι δεν μπορούν να παράγουν ενέργεια 24 ώρες το 24ωρο. Υπάρχει βασική στρέβλωση στην αγορά ενέργειας της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Θα αναδείξω το ζήτημα με επιστολή που θα στείλω στην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν».

«Κάτι δεν δουλεύει καλά», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός για να υπογραμμίσει στη συνέχεια: «Δεν αναμένω άμεσες λύσεις αλλά τουλάχιστον ας ασχοληθεί κάποιος. Εξάγουμε ενέργεια στην Ουκρανία αλλά δεν θα πληρώσει ο Έλληνας καταναλωτής τις στρεβλώσεις ευρωπαϊκού μοντέλου. Θα πάρουμε τα υπερκέρδη, θα τα γυρίσουμε στους καταναλωτές ώστε να έχουν τιμές κάτω από 15 λεπτά την κιλοβατώρα. Στις λιανικές τιμές η Ελλάδα αισθητά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Θα δώσω αγώνα να διορθωθούν αυτές οι στρεβλώσεις. Κάναμε και άλλες παρεμβάσεις. Προσφέραμε στους αγρότες μας ένα πολύ ελκυστικό τιμολόγιο. Όπου υπάρχουν στρεβλώσεις βέβαια η ρυθμιστική αρχή έχει πάντα τη δυνατότητα να παρεμβαίνει».