Για το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ερωτήθηκε- στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί στο «Βελλίδειο» Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο της ΔΕΘ- ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αμφισβητώντας ότι η αυτοδυναμία στο τέλος της τετραετίας δεν είναι εφικτή. «Σε όσους προβλέπουν ότι είναι άπιαστο όνειρο η αυτοδυναμία συνιστώ υπομονή», είπε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενα είχε κάνει σαφές ότι οι κυβερνήσεις κρίνονται σε ορίζοντα τετραετίας και «η δική μας θα κριθεί σε τρία χρόνια από τώρα. Η Ελλάδα το 2010 πρακτικά χρεοκόπησε. Ποτέ δεν πρόκειται να γυρίσουμε σε πραγματικότητα μεγάλων ελλειμμάτων». έκανε δε σαφές ότι η «Ελλάδα η οποία οραματίζομαι θα πατάει σε στέρεες βάσεις με ανεργία κάτω από 8% , μέσο μισθό στα 1500 ευρώ, τον κατώτατο στα 950 ευρώ, με πιο ψηφιοποιημένο δημόσιο, με καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους. Η Ελλάδα του 2027 δεν μπορεί να έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2010. Αυτό σημαίνει σύγκλιση με την Ευρώπη. Η Ελλάδα του 2027 θα είναι μια πολύ καλύτερη χώρα και οι Έλληνες θα μπορούν να προσβλέπουν σε καλύτερη ζωή. Οι συγκρίσεις με τις εποχές προ χρεοκοπίας είναι τελείως άστοχες».

«Είμαι πρωθυπουργός, αρχηγός της ΝΔ και δεν έχω σκοπό να βγω στη σύνταξη», απάντησα σε ερώτηση για το εάν θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ έως τις εκλογές.