Η πολιτική επικαιρότητα των τελευταίων ημερών περιστρέφεται γύρω από την εσωστρέφεια του ΣΥΡΙΖΑ και την τοξικότητα που εκπέμπει τόσο προς τα έξω, αλλά και στο εσωτερικό του, με τα συντροφικά μαχαιρώματα να φαίνονται σαν χιονοστιφάδα. Ανάλογη είναι και η εικόνα του ΠΑΣΟΚ, λίγο πριν τις εσωκομματικές του εκλογές. Αντίθετα, η Νέα Δημοκρατία, κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών, χάρη στη δημιουργική πολιτική και την υπευθυνότητα, απαντώντας στον λαϊκισμό των αντιπάλων της. 

Ουσιαστικά το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο για την κυβέρνηση, με πρωταρχικό μέλημα την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, αλλά και με μακροπρόθεσμους στόχους για ευημερία της χώρας, θωρακίζοντας την οικονομικά. 

Άλλωστε, ο πρωθυπουργός υποδεικνύει στοχευμένες παρεμβάσεις με σκοπό την μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων των πολιτών και την ενίσχυση της γεωπολιτικής της θέσης της Ελλάδας. 

Χωρίς τρωτό σημείο

Η κυβέρνηση δουλεύει αργά και μεθοδικά, ώστε να θεραπεύσει τις αστοχίες του παρελθόντος, επιδεικνύοντας αξιοπιστία, δεδομένου πως υλοποιεί στο ακέραιο τις υποσχέσεις της. Αυτή η υπευθυνότητα και η δημιουργική πολιτική, δεν αφήνει κάποιο τρωτό σημείο, με τους πολιτικούς αντιπάλους να επιστρατεύουν τον λαϊκισμό και την τοξικότητα, με χτυπήματα κάτω από τη ζώνη με σκοπό να χειραγωγούν την κοινή γνώμη. 

Ωστόσο επειδή οι πολίτες έχουν μνήμη, δεν πέφτουν θύματα των εύκολων εξαγγελιών των λεφτόδεντρων και των αόριστων υποσχέσεων και επιλέγουν τη σοβαρότητα και την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.