Στην τελική ευθεία για τον εορτασμό των 50 της χρόνων βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία, με την επέτειο της 4ης Οκτωβρίου να πλησιάζει. Με πολύ προσεκτικό σχεδιασμό, το επιτελείο της Πειραιώς εξετάζει όλους τους τρόπους με τους οποίους αυτός ο εορτασμός θα αποτελέσει ένα ακόμη μήνυμα ενότητας προς όλα τα στελέχη της παράταξης, καθώς διανύουμε και μια περίοδο ιδιαίτερη για το κυβερνών κόμμα. Η ιστορία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης και η συμβολή της στη χώρα θα είναι οι βασικοί άξονες με τους οποίους θα κινηθούν στην Πειραιώς, ενώ, όπως όλα δείχνουν, ο εορτασμός θα λάβει χώρα στη Ρηγίλλης, με ένα µεγάλο street party από το οποίο θα παρελάσουν όλες οι γενεές Νεοδηµοκρατών, ενώ στο πρόγραµµα αναµένεται να περιληφθεί οµιλία µόνο από τον πρωθυπουργό και σημερινό πρόεδρο της Νέας ∆ημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη.

ΕΛΙΖΑ ΒΟΖΕΜΠΕΡΓΚ

Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πάντοτε στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Η επέτειος των 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας συμπίπτει με τον εορτασμό μισού αιώνα Δημοκρατίας στην Ελλάδα, ένα διπλό ορόσημο, που επιβεβαιώνει πόσο βαθιά ταυτισμένη είναι η μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη με την πορεία και την πρόοδο της πατρίδας μας. Η Νέα Δημοκρατία σε κάθε κρίσιμη καμπή βρέθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το 1974 με τον ιδρυτή της Κωνσταντίνο Καραμανλή αποκατέστησε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα. Το 1980 με πρωτεργάτη και πάλι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ξαναβρήκαμε τη θέση μας στην Ευρώπη, με την ένταξή μας στην ΕΟΚ. Το 1989 με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη η Νέα Δημοκρατία έκανε πράξη την εθνική συμφιλίωση και το 2012 με τον Αντώνη Σαμαρά ήταν αυτή που κράτησε όρθια την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και το ευρώ στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού. Σήμερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο τιμόνι, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η πιο υπεύθυνη πολιτική δύναμη, που οδηγεί την Ελλάδα μπροστά. Την περίοδο 2019-2024 αναβάθμισε το διεθνές κύρος της χώρας, θωράκισε τις Ενοπλες Δυνάμεις, ανόρθωσε την οικονομία, δημιούργησε χιλιάδες θέσεις εργασίας και στήριξε τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας. Στην πενηντάχρονη πορεία της η Νέα Δημοκρατία έχει αποδείξει ότι υπηρετεί με έργα και όχι με λόγια την πατρίδα και ότι είναι η παράταξη με τη μεγαλύτερη προσφορά στον τόπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ

Αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

Διαχρονική συνέπεια σε λόγια και σε έργα

Η παράταξη που θεμελίωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα, η μεγάλη εθνική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας συμπληρώνει 50 χρόνια από την ίδρυσή της. Εχοντας το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Νέα Δημοκρατία προκρίνει, ως βασική μέριμνά της, την ένωση του ελληνικού λαού, πέρα από κάθε διχαστική πρακτική, που οι αντίπαλοί της κατά καιρούς μεθοδεύουν. Πάντα παρούσα στην πολιτική ζωή του τόπου, από τότε που το μακρινό 1974, ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής κλήθηκε να αποκαταστήσει τη Δημοκρατία στη χώρα, πολιτεύεται με αίσθημα ευθύνης, δίνοντας προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων της καθημερινότητας των πολιτών. Είναι η παράταξη που ο ελληνικός λαός εμπιστεύεται χάρη στη διαχρονική συνέπειά της σε λόγια και έργα. Εμείς τα στελέχη της, παλιά και νέα, γνωρίζουμε ότι ύψιστη προτεραιότητά μας είναι πάνω απ’ όλα η προάσπιση του εθνικού συμφέροντος, η προστασία της ελληνικής οικογένειας, η διατήρηση του συλλογικού θρησκευτικού ορθόδοξου αισθήματος, η διαμόρφωση κλίματος κοινωνικής γαλήνης και ευημερίας. Ανοίγουμε δρόμους, διασφαλίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική, προχωράμε σημαντικές μεταρρυθμίσεις, εκσυγχρονίζουμε το κράτος, στηρίζουμε τον αδύναμο και αναδεικνύουμε την Ελλάδα ως κέντρο σταθερότητας για ολόκληρη την Ευρώπη. Τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας -που βρίσκουν στο τιμόνι της χώρας έναν ρεαλιστή και υπεύθυνο πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη- αποτελούν το εχέγγυο εξέλιξης μίας σύγχρονης παράταξης, ικανής να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλοντος, έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται από τις συνεχείς τεχνολογικές αλλαγές, αλλά και από τις βίαιες μεταβολές των συνόρων παγκοσμίως. Προχωράμε με σταθερότητα σε ένα καλύτερο μέλλον.

ΟΜΗΡΟΣ ΤΣΑΠΑΛΟΣ

Εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Το κόμμα των μεγάλων εθνικών επιλογών

Πενήντα χρόνια μετά την ίδρυσή της, η Νέα Δημοκρατία παραμένει η παράταξη των μεγάλων εθνικών επιλογών! Η παράταξη που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη. Που υλοποίησε μια σειρά από κρίσιμες μεταρρυθμίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα. Προωθεί την ελεύθερη οικονομία και τη δημιουργικότητα, που αποτελούν τη μοναδική «συνταγή» για να εξασφαλιστεί προκοπή για τους πολλούς και κυρίως για τους πιο αδύναμους. Σήμερα, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη εργαζόμαστε συστηματικά για να γίνει η Ελλάδα πιο σύγχρονη, πιο ευρωπαϊκή. Αυτή είναι άλλωστε και η παρακαταθήκη του ιδρυτή μας, Κωνσταντίνου Καραμανλή!