Την πέρα για πέρα ψευδή ανάρτηση του Κυριάκου Βελόπουλου στα social media, ο οποίος ανέβασε βίντεο από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα και το παρουσίασε σαν να ήταν από τα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας κατέρριψε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία χαρακτηρίζει επικίνδυνο και επιπόλαιο τον Κυριάκο Βελόπουλο και μιλάει για fake πατριωτισμό, λίγες εβδομάδες μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή όταν και είχε κάνει λόγο για «πατριώτες της φακής».

«Ο κ. Βελόπουλος υιοθετεί και διασπείρει fake news για τον φράχτη στον Έβρο, κάνοντας αντιπολίτευση στη χώρα! Παρουσιάζει στα social media του βίντεο από τα βουλγαροτουρκικά σύνορα και το συνοδεύει από καυστικά σχόλια για τον φράχτη του Έβρου, εμφανίζοντάς το σαν να είναι από τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Ο κ. Βελόπουλος αποδεικνύεται μία ακόμα φορά επικίνδυνος και επιπόλαιος, παίζοντας με σοβαρά ζητήματα εθνικής σημασίας. Απέναντι στον fake πατριωτισμό των fake news, εμείς συνεχίζουμε να προτάσσουμε τον πατριωτισμό της ευθύνης, της πράξης και του αποτελέσματος» αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.