Να δουν το ποτήρι μισογεμάτο προσπαθούν στη Νέα Αριστερά, διακινώντας πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες μετά τις γιορτές ξεκινούν… μπαράζ επαφών με τους πολίτες, διαμορφώνοντας και την πολιτική τους πλατφόρμα. Μόνο που μέχρι τώρα δείχνει να κινείται με λογικές που αγγίζουν αριστερούς… παλαιάς κοπής, αρνητών των πάντων και υποστηρικτών των... κινημάτων ανυπακοής.

Ετσι η Νέα Αριστερά των Αλέξη Χαρίτση, Έφης Αχτσιόγλου, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Νάσου Ηλιόπουλου και λοιπών εμφανίζεται να παίρνει θέσεις -και στη Βουλή- που θυμίζουν τα… ωραία του Αλέξη Τσίπρα. Το όχι σε όλα δηλαδή που μετέτρεψε σε προεκλογική σημαία οδηγώντας τον ίδιο και το κόμμα του στην εκλογική συντριβή.

Όχι βέβαια ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ακολουθεί άλλον δρόμο. Με τον Παύλο Πολάκη και άλλους δίπλα του από τη μια φτιάχνει… σπίτια για αστέγους, από την άλλη λύνει το πρόβλημα της οικονομίας, της ακρίβειας, ακόμη και διεθνή ζητήματα όπως η κλιματική κρίση και άλλα πολλά.

Όμως στη Νέα Αριστερά υποτίθεται πως πήγαν στελέχη που η ηλικία τους θα επέτρεπε μια αισιοδοξία για κάποιους που κινούνται στον χώρο. Οι δηλώσεις όμως του Νάσου Ηλιόπουλου για την πλέον εμβληματική τομή στον χώρο της Παιδείας που αφορά στα μη κρατικά πανεπιστήμια κατέρριψαν κάθε ελπίδα. Δηλώσεις που φυσικά ακολουθούν και βασίζονται στις θέσεις που εξέφρασε η Νέα Αριστερά για το θέμα.

Τι είπε; Μιλώντας στο Kontra τάχθηκε κατά των μη κρατικών πανεπιστημίων σημειώνοντας ότι «τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ έχουμε ακούσει αντιφατικά μηνύματα, εμείς είμαστε εντελώς αρνητικοί και έχουμε ήδη τοποθετηθεί για την ανάγκη ενός κινήματος ανυπακοής».

Ουσιαστικά καλεί σε… ανυπακοή. Κάτι δηλαδή σαν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος του οποίου ήταν, για την πανδημία και τις πορείες. Ή κάτι σαν τη μη εφαρμογή ψηφισμένων νόμων. Και αναρωτιούνται για τα δημοσκοπικά ποσοστά…