σήμα (το) 1. σύμβολο που χρησιμοποιείται ως αναγνωριστικο από εταιρείες, αθλητικούς συλλόγους, κόμματα κ.λπ., ΣΥΝ έμβλημα «το ξέρω ότι έχεις μπιλιαρδάδικο, αλλά νομίζω ότι δύο μπάλες και μια στέκα στη μέση δεν είναι το καλύτερο σήμα που μπορείς να σκεφτείς» 2. αστεία γραφιστική σύνθεση «άμα μου χαλάει το κέφι ψάχνω να δω κανένα σήμα να ξεσκάσω»

Ανεπάρκεια μέχρι και στη φαντασία

Ακόμα και όσοι καταλαβαίναμε ότι τίποτα της προκοπής δεν μπορούν να φτιάξουν άνθρωποι που κατάφεραν να χάσουν εσωκομματικές εκλογές από έναν άγνωστο και άσχετο με το κόμμα τους που ήρθε στην Ελλάδα λίγους μήνες πριν, νομίζω ότι δεν περιμέναμε το χάλι του σήματος που επέλεξαν οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το όνομα «Νέα Αριστερά» είναι μέσα στο πλαίσιο της γνωστής ανεπάρκειάς τους να σκεφτούν κάτι που να έχει πραγματικά ενδιαφέρον, αλλά το σήμα... Ενας τυφλός με μπαστούνι που πάει προς τα δεξιά; Ενας ποδοσφαιριστής που κάνει τάκλιν; Ενας Βραζιλιάνος που κάνει καποέιρα; Ενα κλείσιμο του ματιού στην Alpha Bank; Ενα βέλος που δεν καταφέρνει να βρει τον στόχο; Είναι πολλά αυτά που έχουν ήδη γραφτεί, αλλά και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά στην πραγματικότητα: το σήμα (ό,τι κι αν απεικονίζει) είναι ίδιο με το σήμα μιας εταιρείας επίπλων γραφείου (έτσι τουλάχιστον κατάλαβα από το σάιτ) ονόματι Pergo. Κόπι πάστε; (που θα έλεγε και ο –για χρόνια σύντροφός τους– Πολάκης).

Ντουβάρια

Στην παρουσίαση του ονόματος και του σήματος ακούστηκε ξανά η προσφώνηση «Ολα, όλοι και όλες» (με αυτήν τη σειρά), την οποία εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω. Οσο μικρό κι αν είναι το κοινό στο οποίο απευθύνεσαι, το να χαιρετίζεις και τα έπιπλα, τα ντουβάρια, τα κεραμίδια, τα ποτήρια ή τα μπουκάλια, δεν είναι νομίζω πολύ καλός τρόπος να το κάνεις να μεγαλώσει.

Δεν έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν

Η γυναίκα που δολοφονήθηκε στη Σαλαμίνα είχε καταγγείλει την κακοποίηση και την απειλή εναντίον της ζωής της λίγες ημέρες πριν δολοφονηθεί. Οπότε, είτε α) η Αστυνομία δεν αναζήτησε (ουσιαστικά, όχι στα χαρτιά) τον τραμπούκο είτε β) τον αναζητούσε μέρες και δεν κατάφερνε να τον βρει. Και στις δύο περιπτώσεις νομίζω πως τα συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. είναι επιβεβλημένα.

Πυροβολισμοί

Δεν καταλαβαίνω γιατί κάποιοι συμπολίτες σοκάρονται με τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο προαύλιο του νοσοκομείου Ναυπλίου όπου τσακώθηκαν δύο οικογένειες Ρομά. Οπως φαίνεται από το περιστατικό, η ένταξη της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας προχωράει ομαλά. Διαφορετικά, δεν αποκλείεται να πυροβολούσαν και μέσα στο κτήριο.