Στον ανακριτή, στο δικαστικό Μέγαρο Ναυπλίου οδηγήθηκε στις 3.00 το απόγευμα ο 40χρονος ιερέας από την Ερμιονίδα, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε ένα 13χρονο αγόρι. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ θα ζητήσει νέα προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί για την κατηγορία, που τον βαρύνει.

Ο κατηγορούμενος δεν προέβη σε δηλώσεις, ωστόσο υποστηρίζει πως είναι αθώος.

Τι ισχυρίστηκε ο ίδιος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας ισχυρίστηκε πως το βίντεο το έστειλε κατά λάθος στον 13χρονο.

Όπως λέει, το βίντεο που έφτασε στο κινητό του 13χρονου παιδιού είχε άλλον παραλήπτη. Χωρίς να καταλάβει το πώς, έφτασε το οπτικοακουστικό μήνυμα στον ανήλικο, με τις διαδικασίες να κινούνται ταχύτατα από τη στιγμή που το είδε ο πατέρας του παιδιού. Ο κατηγορούμενος απέδωσε τα όσα έγιναν σε μια απροσεξία.Ήθελε να στείλει το μήνυμα σε ένα άλλο άτομο που είχε το ίδιο όνομα με τον 13χρονο. Χωρίς να προσέξει πάτησε "αποστολή" και το βίντεο έφτασε στο κινητό του μαθητή της ΣΤ’ Δημοτικού.

Η δικογραφία, που έχει σχηματιστεί σε βάρος του είναι για προσβολή γενετήσιας πράξης σε ανήλικο.

Πρόκειται για Αρχιμανδρίτη της περιοχής, η οποία ανήκει στη Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών κ Αιγίνης.

Η υπόθεση ήρθε στο φως, όταν ο πατέρας του ανηλίκου αντιλήφθηκε μηνύματα με άσεμνο περιεχόμενο, που έστειλε ο φερόμενος ως δράστης στον ανήλικο, μέσω της εφαρμογής messenger.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ιερέας ηλικίας, 40 ετών, κατέγραφε με το κινητό του τηλέφωνο τον εαυτό του χωρίς παντελόνι, εστιάζοντας στα γεννητικά του όργανα και έστελνε τα βίντεο, στο μόλις 13 ετών αγόρι, με το οποίο διατηρεί πνευματική σχέση.

Από τον ήχο του βίντεο, οι γονείς του παιδιού -όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν- και συγκεκριμένα ο 52χρονος πατέρας του ανήλικου, αναγνώρισαν την φωνή του φερόμενου ως δράστη και κατήγγειλαν το περιστατικό, αρχικά στο Α.Τ Ερμιονίδας και ακολούθως στο Τ.Α Ναύπλιου, όπου διενεργήθηκε προανάκριση.

Επίσης, έχουν κατασχεθεί τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής και ένας "πύργος” σταθερού υπολογιστή που ανήκουν στον 40χρονο ιερέα.

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης

Ανακοίνωση εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης αναφέροντας μάλιστα και το όνομα του ιερέα. Η ανακοίνωση αναφέρει: "Η Ιερά Μητρόπολις Ύδρας, Σπετσών & Αιγίνης ανακοινώνει ότι ό Αρχιμανδρίτης κληρικός τής καθ’ `Ημάς `Ιεράς Μητροπόλεως έτέθη σέ αργία ως διαλευκάνσεως τής ύποθέσεώς του γιά αδίκημα διωκόμενον άπό τόν Ποινικόν Κώδικα καί ταυτοχρόνως άπό τούς `Ιερούς Κανόνας τής `Εκκλησίας”.

Την ίδια ώρα η αστυνομία διερευνά αν ο ιερέας εμπλέκεται και σε άλλες πράξεις, δεδομένου ότι διδάσκει σε Κατηχητικό σχολείο.