Σε αναζήτηση νέας ημερομηνίας για το debate των πολιτικών αρχηγών βρίσκεται η Διακομματική Επιτροπή και τα επιτελεία των κομμάτων, μετά την αναβολή του λόγω της ναυτικής τραγωδίας στα διεθνή ύδατα, ανοιχτά της Πύλου.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, όλα τα κόμματα πλην της Ελληνικής Λύσης συμφώνησαν ότι λόγω του εθνικού πένθους δεν θα ήταν σωστό να γίνει σήμερα η προγραμματισμένη τηλεμαχία. Το ζητούμενο τώρα είναι να βρεθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της, καθώς υπάρχουν διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων.

Λόγω της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία θα γίνει την Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία ζήτησε να γίνει το debate το Σάββατο. Λόγω της ανελαστικότητας του δικού τους προγραμματισμού, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ πρότειναν την Κυριακή, ενώ η Ελληνική Λύση δήλωσε ανοιχτή σε οποιαδήποτε ημερομηνία. 

Μολονότι, η συζήτηση έληξε χωρίς να βρεθεί λύση, ο κ. Σταυριανουδάκης άφησε ανοιχτό το παράθυρο για διεξαγωγή του debate κάποια στιγμή το Σαββατοκύριακο σε περίπτωση που υπάρξει μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής και ενημερωθεί σχετικά η υπουργός Εσωτερικών, Καλλιόπη Σπανού. 

Αν κλείσει το παράθυρο του Σαββατοκύριακου, ωστόσο, το πιο πιθανό είναι ότι το debate θα πάει προς ματαίωση καθώς τη Δευτέρα μπαίνουμε στις τελευταίες πέντε ημέρες της προεκλογικής εκστρατείας και το πρόγραμμα των πολιτικών αρχηγών θα είναι τέτοιο που δεν θα επιτρέπει τη διεξαγωγή του.