Το μήνυμα ότι καμία κατηγορία εναντίον του Λιμενικού Σώματος δεν γίνεται δεκτή έστειλε από τη Μυτιλήνη ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επιθεώρησε τα σκάφη του Λιμενικού στο κεντρικό λιμεναρχείο της Μυτιλήνης και είπε ότι τα στελέχη του Σώματος «έχουν καταφέρει να κάνουν τη χώρα μας μία χώρα, η οποία προστατεύει τα σύνορά της, προστατεύει την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και επιβάλει την κυριαρχία της στα χωρικά της ύδατα. Είναι πράγματα τα οποία μπορεί να φαίνονται απλά αλλά πολλές φορές αμφισβητούνται. Eμείς θα είμαστε δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να αποδεικνύουμε ότι οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή δέχονται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα».

Ο υπουργός Ναυτιλίας τόνισε ότι «οι δικές μας εντολές είναι να τηρείται το γράμμα και η ουσία του νόμου σε όλες τις περιπτώσεις. Και βέβαια να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με το αίσθημα ευθύνης το οποίο τους διακατέχει» και πρόσθεσε ότι το Λιμενικό θα εξοπλίζεται με τα πιο σύγχρονα εφόδια για να κάνουν τα στελέχη του σωστά τη δουλειά τους.

Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έλαβε μέρος σε σύσκεψη με φορείς της Λέσβου, όπου επισήμανε ότι η νησιωτικότητα αποτελεί εθνική πολιτική, ενώ συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. Ιλβα Γιόχανσον και τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη.