Το Κίνημα Αλλαγής έχει αποφασίσει να αλλάξει την αντιπολιτευτική του τακτική, σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χρήστος Μπουκώρος, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης του Κινήματος Αλλαγής για την ακρίβεια. «Η αλλαγή τακτικής όμως δεν σε καθιστά πιο αξιόπιστο πολιτικό φορέα αν αυτή δεν συνοδεύεται με την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων και την κατάθεση συγκεκριμένων και κοστολογημένων προτάσεων. Δεν σε διαφοροποιεί από άλλα κόμματα που όταν είναι αντιπολίτευση, τάζουν τα πάντα στους πάντες και όταν γίνονται κυβέρνηση, κάνουν τα εντελώς αντίθετα», είπε ο Χρήστος Μπουκώρος.

«Ακούγοντας τους συναδέλφους του Κινήματος Αλλαγής, είχα την εντύπωση ότι μιλούν για μια χώρα με ακμάζουσα οικονομία, που δεν αντιμετωπίζει ζήτημα χρέους, που δεν αντιμετωπίζει ζητήματα ανεργίας και μιλούν αποστασιοποιημένοι από αυτό το αποτέλεσμα της οικονομίας, και από αυτή την εικόνα και πραγματικότητα της οικονομίας, ωσάν οι ίδιοι και ο πολιτικός φορέας που υπηρετούν να έχουν λιγότερες ευθύνες, από τους υπόλοιπους πολιτικούς φορείς, για τα συγκεκριμένα μεγέθη και τη συγκεκριμένη πορεία της ελληνικής οικονομίας», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ και προσέθεσε, απευθυνόμενος στα κοινοβουλευτικά έδρανα του Κινήματος Αλλαγής: «Σταθείτε, επειδή αλλάξατε όνομα, αυτό δεν διαγράφει τις πολιτικές επιλογές του παρελθόντος σας ούτε τη συμμετοχή στην ευθύνη για τη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης. Θα συζητηθεί και η εξέλιξη του χρέους και η ευθύνη κάθε κυβέρνησης για τη δημιουργία αυτού του υπέροχου χρέους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κυβερνήσει και μπορούσε εκ του ασφαλούς να μιλάει. Kυβέρνησε και εκείνος 4,5 χρόνια και έχουμε δείγματα γραφής».

«Το Κίνημα Αλλαγής δεν μπορεί, κάνοντας μια στροφή γύρω από τον εαυτό του, να προσποιείται άλλον πολιτικό φορέα», είπε ο Χρήστος Μπουκώρος και αναρωτήθηκε: «Πώς λοιπόν εσείς παρουσιάζεστε ως ουδέτεροι ανεύθυνοι;».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ αναφέρθηκε στα μέτρα στήριξης που λαμβάνει η κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι είναι η ίδια που αναγνωρίζει ότι δεν καλύπτει όλες τις απώλειες, αλλά, όπως τόνισε, η χώρα δεν έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια να καλύψει όλες τις απώλειες εισοδήματος.

«Σε αυτή την αίθουσα, ουδείς είναι ανεύθυνος για τα συμβαίνοντα, για τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί διαχρονικά, για την παραγωγική φυσιογνωμία της ελληνικής οικονομίας και πως αυτή έχει φτάσει να είναι εξαρτημένη ενεργειακά», είπε ο Χρήστος Μπουκώρος και τόνισε ότι «είναι ο παραλογισμός και η απώλεια λογικής που πολλές φορές οδήγησαν τη χώρα στα οικονομικά αποτελέσματα του παρελθόντος που επηρεάζουν ακόμα και το σήμερα».