Ο Χρήστος Ράμμος με μια ανακοίνωση-δήλωση εμφανίσθηκε να… αποσύρει το όνομά του από τη διεκδίκηση της θέσης του Προέδρου της Δημοκρατίας όπως αυτή κατατέθηκε από τη Νέα Αριστερά και τον Αλέξη Χαρίτση. Μόνο που με αυτήν την ανακοίνωση επιβεβαιώνει πως πράγματι είχε αποδεχθεί τη σχετική πρόταση –κάτι που δεν είχε πράξει μέχρι σήμερα επισήμως– με αποτέλεσμα να γεννάται ένα μείζονος σημασίας ζήτημα αναφορικά με την παραμονή του στη θέση του προέδρου μιας Ανεξάρτητης Αρχής.

Και αυτό προκύπτει όχι μόνο με την υποψηφιότητά του αλλά και με το γεγονός ότι στην ανακοίνωση-δήλωση απόσυρσης εμφανίζεται να οριοθετεί μια σχέση απέναντι στην κυβέρνηση. Μια θέση που ουσιαστικά προσδιορίζεται στο πλαίσιο μιας κεντροαριστερής –σαν αυτήν που θέλει ο Αλέξης Τσίπρας για παράδειγμα– πρότασης χάνοντας, αν μη τι άλλο, το περιτύλιγμα της ανεξαρτησίας που οφείλει να έχει ως επικεφαλής μιας Αρχής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Χρήστος Ράμμος ενοχλήθηκε από τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του Νίκου Ανδρουλάκη. Το ίδιο και για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Ενδεχομένως ανέμενε να γίνει η πρόταση αποδεκτή άμεσα. Δεν δείχνει να σκέφτηκε και αυτός ότι η πρόταση του Αλέξη Χαρίτση αποτέλεσε αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού αφού είχε αντιθεσμικά στοιχεία δεδομένου ότι η χώρα διαθέτει Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι διαδικασίες για την εκλογή του οποίου, όπως και οι προτάσεις, ανοίγουν με συγκεκριμένο τρόπο.

Σε κάθε περίπτωση, το θέμα έχει σημαντική διάσταση. Και ο Χρήστος Ράμμος διαπρύσιος κήρυκας του… Δικαίου οφείλει να σκεφτεί αν και κατά πόσο η κίνηση του για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη να παραμείνει στη θέση που σήμερα κατέχει…