«Αν θέλουμε να κερδίσουμε το κέντρο πρέπει να στρίψουμε αριστερά» δήλωνε τον Ιούλιο του 2021 ο Αλέξης Τσίπρας. Μόνο που η στροφή ήταν μεγάλη και πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχη ιδεολογία, και όχι τακτική, είναι πλέον ο πολακισμός και με τη βούλα.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μην απαγκιστρωθεί από το άλλο πρόσωπο που εμφανίζεται στον καθρέπτη του έχει λειτουργήσει καταλυτικά στα στελέχη της Κουμουνδούρου, τα οποία πλέον επιδίδονται σε έναν λαϊκισμό άνευ όρων και προϋποθέσεων αναδεικνύοντας σε προμετωπίδα των παρεμβάσεων τους την αθλιότητα και τις ύβρεις.

Κεντρικός στόχος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και βασικό “εργαλείο” στην προσπάθεια των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ η τραγωδία των Τεμπών. Οι 57 νεκροί έχουν πλέον εργαλειοποιηθεί σε βαθμό που παραβιάζει κάθε λογική, κυρίως όμως την ίδια την ηθική της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών.

Τα όσα γράφονται και τα όσα λέγονται στη δημόσια σφαίρα αναδεικνύουν την πιο ακραία μορφή λαϊκισμού και φτάνουν στο σημείο να ντρέπεται και η ντροπή, όπως έχει ειπωθεί. Ο νεοαυριανισμός έχει κάνει τον αυριανισμό της εποχής του Ανδρέα Παπανδρέου να δείχνει μια απλή αντιπαλότητα.

Πλέον οι ακρότητες έρχονται να αντικαταστήσουν την πολιτική και μάλιστα σε ένα κόμμα που δηλώνει πως επιδιώκει να κυβερνήσει τη χώρα.

Αυτά που έγιναν με τον Νάσο Αθανασίου έρχονται απλά να αναδείξουν την κατάσταση που διαμορφώνεται κυρίως διότι πρόκειται για ένα άτομό που όσοι τον γνώρισαν ως δημοσιογράφο σημειώνουν ότι επρόκειτο για ένα σοβαρό άνθρωπο και επαγγελματία.

Και ναι μεν ο ίδιος μίλησε για διαστρέβλωση όσων είπε, όμως το γεγονός πως προστέθηκε σε μια σειρά στελεχών που έχουν μετατρέψει τον πολακισμό σε βασική ιδεολογία ενός κόμματος, δείχνει πως ο ιός… ΣΥΡΙΖΑ διαπερνά πλέον κάθε κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που έδωσε το έναυσμα. Και το έκανε την ώρα που κάποιοι άρχισαν να πιστεύουν ότι θα επιχειρήσει στροφή προς το Κέντρο. Έκανε όμως ακριβώς το αντίθετο, επιλέγοντας να πάει με τον Πολάκη μέχρι το τέλος.

Να επιδιώξει δηλαδή τη συσπείρωση εκείνων των ομάδων των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν τη δυνατότητα να βγουν μπροστά στην περίπτωση που απαιτηθεί να διατηρήσει ο ίδιος τα… κεκτημένα του.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε δηλαδή να διαμορφώσει τις συνθήκες που θα προφυλάξουν το πολιτικό του μέλλον μετά από μια πέμπτη συνεχή ήττα σε εκλογές από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Ν.Δ..

Ένας αναλυτής ενδεχομένως να εκτιμούσε πως ο Αλέξης Τσίπρας έριξε… λευκή πετσέτα ως προς το θέμα των εκλογών αλλά αγωνίζεται προκειμένου να μη βγεί νοκ άουτ. Να αντέξει κάποιους παραπάνω γύρους όπως έγινε το 2019 (με το αποτέλεσμα που έλαβε το κόμμα του και το οποίο κουνά τώρα μπροστά στους όποιους εσωκομματικούς του αντίπαλους).

Στην περίπτωση Πολάκη έδειξε ότι όχι απλά είναι το πρόσωπο που δεν θέλει ο ίδιος να εμφανίζει αλλά ότι είναι αυτό που θα εκπροσωπεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν άργησαν καθόλου να ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι βλέποντας ενδεχομένως την εσωκομματική απήχηση που έχει ο στενός συνεργάτης του προέδρου τους.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η Ν.Δ αναφορικά με τον Νάσο Αθανασίου, δεν αφορά φυσικά μόνο αυτόν. Σε όποιο τηλεοπτικό σταθμό, σε όποιο ραδιοφωνικό, σε όποια εφημερίδα, σάιτ και να ανατρέξει κάποιος θα διαπιστώσει τι κάνουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Η τυμβωρυχία είναι το λιγότερο που μπορεί να αποδοθεί.

Και φυσικά τα όρκ του διαδικτύου, επώνυμα και ανώνυμα, που έχουν σηκώσει το λάβαρο της αθλιότητα και τα οποία άλλωστε είναι αυτά που στήριξαν τον Παύλο Πολάκη στέλνοντας και τα ανάλογα μηνύματα στον… αρχηγό τους.

Σε κάθε περίπτωση ο λαϊκισμός και οι χυδαίες ακραίες εκφράσεις ήταν αναμενόμενες. Είχε προειδοποιήσει κατ΄ επανάληψη ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν προκαλούν έκπληξη. Μόνο η ένταση αυτών, μετά τους νεκρούς που αναζητούσαν εναγωνίως επί 3,5 χρόνια χωρίς να το κρύβουν.