Μπέργκερ με μπιφτέκι ρεβυθιού

10

Για όσους δεν προτιμούν το κρέας

Υλικά για 6 μπέργκερ

Για τα φαλάφελ

500 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από την προηγούμενη ημέρα και στραγγισμένα

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι

1 κουταλάκι κύμινο

2 κουταλάκια κόλιανδρο, τριμμένο

100 γρ. μπαγιάτικο ψωμί, σε τρίμματα

Αλάτι, πιπέρι

Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

6 ψωμάκια για μπέργκερ

Λίγα τρυφερά φύλλα μαρούλι

Ψιλοκομμένο άνηθο

6 φέτες ντομάτας

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε τα ρεβίθια στον πολυκόφτη και τα ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε επίσης όλα τα υλικά για τα φαλάφελ και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Χωρίζετε το μείγμα των ρεβιθιών στα 6 και πλάθετε 6 μεγάλα μπιφτέκια. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και τηγανίζετε τα μπιφτέκια για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Κόβετε τα ψωμάκια στη μέση και τα βάζετε με την κομμένη πλευρά στο ίδιο τηγάνι που ψήσατε τα φαλάφελ. Ψήνετε τα ψωμάκια για λίγο να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια τοποθετείτε επάνω από 1 φαλάφελ, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 φέτα ντομάτα και λίγο άνηθο.

(Πηγή: imommy.gr)