Mε τη χαρακτηριστική φράση «το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, προηγούμενο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στα «Νέα» του Βαγγέλη Μαρινάκη, με το οποίο επιτίθεται, εκ νέου, στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα και όχι μόνο.

«Δεν θα σχολιάσω τον κύριο Σαμαρά. Θα πω το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού. Η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται κι όταν επαναλαμβάνεται, επαναλαμβάνεται σαν φάρσα» δήλωσε χαρακτηριστικά στο mega. Η ίδια εξήγησε τους στόχους του Αντώνη Σαμαρά: «Είναι πασιφανές ότι έχει άλλους στόχους. Το έκανε μια φορά, δεν μπορεί να το ξανακάνει δεύτερη φορά. Θέλει να ρίξει δεύτερη φορά Μητσοτάκη. Δεν θα λειτουργήσει».

Απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην πρωθυπουργού ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στο περιθώριο» στην εξωτερική πολιτική, η Ντόρα Μπακογιάννη έκανε σαφές ότι ισχύει ακριβώς το αντίθετο: «Επί της ουσίας η Ελλάδα ελάχιστες φορές είχε πολυδιάστατη και αποτελεσματική εξωτερική πολιτική όπως σήμερα. Η Ελλάδα έχει μια εξωτερική πολιτική που είναι παρούσα στη Μέση Ανατολή - δέστε πόσα ταξίδια έχει κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοχή - και παρούσα στην Ευρώπη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι από τους λίγους πρωθυπουργούς που έχουν τέτοια επιρροή σε ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Με σχέσεις με τις ΗΠΑ που ευτυχώς είναι στέρεες και καλές και ανοίγοντας σε όλο τον κόσμο» πρόσθεσε η πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Ειδικά, δε, για την Τουρκία, η Ντόρα Μπακογιάννη είπε ότι «δεν άφησε τις πάγιες θέσεις της στην άκρη όπως και εμείς τις δικές μας. Καθόμαστε στο τραπέζι ενός διαλόγου με κόκκινες γραμμές και οι μεν και οι δε. Προσπαθούμε να λύσουμε τις διαφορές που έχουμε με τρόπο πολιτισμένο. Μπορούμε να ζήσουμε πολιτισμένα; Ναι μπορούμε. Ούτε κατά διάνοια δεν έχουμε μαλακώσει τις θέσεις μας».

Η ελληνική Δικαιοσύνη έχει τον λόγο

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στην πρόταση για προανακριτική επιτροπή για τα Τέμπη που θα καταθέσει το ΠΑΣΟΚ, είπε πως «δεν μπορούμε να πηγαίνουμε σε προανακριτική, ή εξεταστική με πλειοψηφίες και μειοψηφίες και να κρίνουμε εμείς τα αδικήματα. Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να πηγαίνουμε στην ελληνική Δικαιοσύνη, τελεία και παύλα. Και αυτή να μας κρίνει».

«Κακούργημα θα πει ότι υπάρχει δόλος. Θα πρέπει το ΠΑΣΟΚ να αποδείξει δια της προτάσεώς του ότι ο κος Καραμανλής είχε δόλο. Δόλος σημαίνει σκοπιμότητα. Δεν έχω δει στοιχειοθετημένα τα νομικά επιχειρήματα. Από την ώρα που ο Κώστας Καραμανλής καταλήξει στην ελληνική δικαιοσύνη, από εκεί και πέρα αυτή θα έχει τον λόγο», κατέληξε.