Με τη φράση «κανείς δεν είναι ικανότερος από μένα για να κερδίσει, θα παραιτηθώ μόνο αν μου το ζητήσει ο Θεός» ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν απάντησε στους επικριτές και στους αμφισβητίες του με συνέντευξη  που παραχώρησε στον Τζορτζ Στεφανόπουλος.

«Κανείς δεν είναι ικανότερος» για να είναι πρόεδρος ή για να κερδίσει αυτές τις εκλογές, υποστήριξε ο Τζο Μπάιντεν, μετά το ντιμπέιτ και το ζήτημα απόσυρσης της υποψηφιότητάς του που εγείρουν μέλη και στελέχη των Δημοκρατικών.

Ο Τζο Μπάιντεν παραδέχθηκε εκ νέου ότι η εμφάνισή του στην τηλεμαχία με τον Ντόναλντ Τραμπ δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, υπογραμμίζοντας όμως ότι ήταν ένα μεμονωμένο συμβάν λόγω του κρυολογήματος που τον ταλαιπωρούσε.

Σκηνικό αμφισβήτησης...

Μετά την...αποκαρδιωτική εμφάνιση του Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ, η συζήτηση σε πολλούς κορυφαίους κύκλους των Δημοκρατικών έχει ήδη μεταφερθεί στο ποιος θα είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος της Καμάλα Χάρις.

Η αντιπρόεδρος επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία το μήνυμα στήριξης στον Μπάιντεν όσο και την υπερηφάνεια της που παραμένει μαζί του. Ωστόσο πολιτική των Δημοκρατικών έχει αρχίσει να αναδιαμορφώνεται γύρω της, ενώ και η προεκλογική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ, τη βάζει στο κάδρο, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ επιτίθεται στη Χάρις.

Αξιωματούχοι των Δημοκρατικών δήλωσαν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για να πεισθεί ο Μπάιντεν να εκφράσει αμέσως την υποστήριξή του στη Χάρις, να αποδεσμεύσει τους Δημοκρατικούς αντιπροσώπους του και να τους ζητήσει να ακολουθήσουν την επιλογή του.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις των Δημοκρατικών χορηγών απέναντι στον Τζο Μπάιντεν είναι οι δηλώσεις του Ari Emanuel, CEO της William Morris Endeavor, πρακτορείου ψυχαγωγίας και ΜΜΕ. «Η ψυχή για μια εκστρατεία είναι τα χρήματα και ίσως ο μόνος τρόπος για να επιταχυνθεί η έξοδος του Biden είναι αν τα χρήματα αρχίσουν να στερεύουν» τόνισε.

Την ίδια ώρα, σε θέμα που φιλοξενεί το βρετανικό οικονομικό περιοδικό Economist, φέρει τον τίτλο «Γιατί ο Μπάιντεν πρέπει να αποσυρθεί» και στέκεται στην πρόσφατη εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου απέναντι στον μεγάλο του αντίπαλο, Ντόναλντ Τραμπ, η οποία περιγράφηκε από πολλούς (ακόμα και από τους ίδιους τους Δημοκρατικούς) ως «πολύ άσχημη για να την παρακολουθείς».

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε μια σύντομη, προφορική επικοινωνία με τον επικεφαλής των γιατρών του για το κρυολόγημά του τις τελευταίες ημέρες. Η επικοινωνία αυτή δεν ήταν ιατρική εξέταση, διευκρίνισε η εκπρόσωπος Καρίν Ζαν-Πιερ κατά το μπρίφινγκ των δημοσιογράφων. Ο Λευκός Οίκος είχε δώσει προηγουμένως αντικρουόμενες εκδοχές για το αν ο Μπάιντεν είχε δει γιατρό μετά την τηλεμαχία με τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του Ντόναλντ Τραμπ, την περασμένη εβδομάδα.