Το... πιο φρέσκο επεισόδιο στο σίριαλ με το ινστιτούτο της Αθηνάς Λινού, το οποίο ο Παύλος Πολάκης είχε καταγγείλει για αδιαφάνεια στις χρηματοδοτήσεις που λαμβάνει, καταγράφει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης λέει τώρα ότι θα γίνει έρευνα για τις καταγγελίες σε βάρος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Είχαν προηγηθεί χθες δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διεξαχθεί ανεξάρτητη έρευνα για επιχορηγήσεις του ινστιτούτου Prolepsis που ανήκει στην Αθηνά Λινού. Ακολούθησε σήμερα ανάρτηση της βουλευτή ότι σε επικοινωνία που είχε η ίδια με τον Στέφανο Κασσελάκη, «αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη τέτοιας απόφασης, προσωπικά δεν θα είχα καμία αντίρρηση να πραγματοποιηθεί άμεσα».

Το μεσημέρι πηγές της Κουμουνδούρου ανέφεραν ότι «το γραφείο προέδρου μετά από εντολή του ερευνά τα δημοσιεύματα». Όπως αναφέρουν όμως η έρευνα δεν έχει ανατεθεί σε μία από τις 4 μεγάλες οικονομικές εταιρείες καθώς δεν υπάρχουν τα σχετικά χρήματα. Όπως σημειώνουν, «η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο».

Ενδιαμέσως «χτύπησε» και ο Παύλος Πολάκης που ανακίνησε το ζήτημα με το ινστιτούτο, σχολιάζοντας ότι ενώ εκείνον τον διέγραψαν απ' την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος εντός μισής ώρας για ένα «στημένο και ψεύτικο κλάμα», δίχως να τον ρωτήσουν, ή να τον ειδοποιήσουν, για την Αθηνά Λινού χρειάζονται έρευνα από ανεξάρτητο τεχνοκράτη. «Δουλευόμαστε ψιλό γαζί μου φαίνεται και προφανώς, αυτά δεν γίνονται δεκτά».