Tο καλοκαίρι με την έντονη ζέστη τα παιδιά ζητούν παγωμένα γλυκίσματα. Ένα μοναδικό κλασικό παιδικό γλυκό και αγαπημένο είναι και το μωσαϊκό.

Υλικά εκτέλεσης:

250 γρ. βούτυρο (αγνό βούτυρο προτιμήστε για το άρωμα και τη γεύση)
1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ (ολικής για να ενισχύσουμε τις φυτικές ίνες στα παιδιά)
1 κουτί ζαχαρούχο 400 γρ.
8 κουταλιές της σούπας κακάο
1 σφηνάκι κονιάκ (προαιρετικά)
1 φλιτζανάκι καρύδια (χοντροσπασμένα) ή άλλους ξηρούς καρπούς

Εκτέλεση (μέσα σε 10 λεπτά)
Σε κατσαρόλα βάζουμε όλο το βούτυρο να λιώσει σε χαμηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Σε ένα μπολ έχουμε σπάσει τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Εκεί ραντίζουμε με το κονιάκ τα μπισκότα και προσθέτουμε τα καρύδια. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του μπολ στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με προσεκτικές κινήσεις.

Παίρνουμε ένα σκεύος και τοποθετούμε στον πάτο και στα τοιχώματά του σελοφάν. Στη συνέχεια ρίχνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας και με απαλές κινήσεις πιέζουμε για να πάρει σχήμα.

Σκεπάζουμε με το σελοφάν που περισσεύει και αφήνουμε στο ψυγείο, έως ότου πήξει και παγώσει.

(Πηγή messinialive.gr)