Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, υπεγράφη την Παρασκευή 7 Ιουνίου, Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), του Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας (ΕΛΚΑΚ) και της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν εκ μέρους του ΓΕΕΘΑ ο διευθυντής ΣΤ΄ Κλάδου υποστράτηγος Γεώργιος Πανούσης, εκ μέρους του ΕΛΚΑΚ ο διευθύνων σύμβουλός του Παντελής Τζωρτζάκης και εκ μέρους της ΕΑΒ ο προέδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αντιναύαρχος ε.α. Αλέξανδρος Διακόπουλος.

Το Μνημόνιο αφορά τη δυνατότητα συνεργασίας για την υλοποίηση πρότασης έργου έρευνας και ανάπτυξης (Ε&Α) Συστήματος Ηλεκτρονικών Μέσων Υποστήριξης, Συλλογής Πληροφοριών και Αντιμέτρων.

Επίσης, παρόντες κατά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ήταν ο υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ, ο πρόεδρος του ΕΛΚΑΚ αντιναύαρχος ε.α. Παναγιώτης Λυμπέρης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης.

Το παρόν Μνημόνιο τέθηκε σε ισχύ με την υπογραφή από τους εκπροσώπους των τριών μερών.

10620241.JPG