Ο ΟΟΣΑ χαιρετίζει όσα εσείς καταγγέλλετε, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη κατά τη διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το κράτος δικαίου.
Αναφερόμενος στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και το ρόλο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, σημείωσε αρχικά πως η κυβέρνηση στήριξε τη δημιουργία της: «Είναι ένας θεσμός εξαιρετικά ενεργός που ελέγχει υποθέσεις σε πολλές χώρες. Είναι λάθος να λέτε πως ασχολείται αποκλειστικά μόνο με τη χώρα μας. Ο θεσμός δημιουργήθηκε το 2020, στηρίχθηκε από την κυβέρνηση αυτή».
Παρόλα αυτά, ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές για τη στάση της Εισαγγελίας αναφορικά με τη διαχείριση της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ και των ερευνών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία είναι σεβαστή και κάνει τη δουλειά της, αλλά τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει επιλεκτικές διαρροές σε μέσα ενημέρωσης, ούτε ελέγχους σε δόσεις».
«Το ξέρουμε πολύ καλά, είναι άλλο το ενδιαφέρον ενός βουλευτή για έναν πολίτη και τελείως άλλο μια αποδεδειγμένη παρανομία, πολύ περισσότερο όταν δεν έχουμε να κάνουμε σε καμία περίπτωση για πολιτικό χρήμα. Οι βουλευτές μας είχαν το θάρρος, όλοι, να ζητήσουν την άρση της ασυλίας τους», είπε και προανήγγειλε νομοθετική πρωτοβουλία από τον Γ. Φλωρίδη για επιτάχυνση των διαδικασιών για υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα:
«Το μόνο που ζητώ από την Εισαγγελία είναι με ταχύτητα να κάνει την εκκαθάριση των υποθέσεων. (…) Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι υποθέσεις που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα να επιταχύνονται και να εκκαθαρίζονται γρήγορα».
Ο κ. Μητσοτάκης εν συνεχεία εξαπέλυσε εκ νέου πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ: «Η κατάργηση της διάταξης που προέβλεπε την επίσπευση των διαδικασιών για πολιτικά πρόσωπα, έγινε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τις αλλαγές στον ποινικό κώδικα».
Στη συνέχεια σε εξαιρετικά φορτισμένο τόνο, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην εφημερίδα Documento, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας για τον Γιώργο Μυλωνάκη που επιχειρούσε να τον συνδέσει με την υπόθεση της «Σάντυς» στην Κύπρο: «Είδα τον Γιώργο Μυλωνάκη αφού βγήκε το δημοσίευμα. Είναι σκληρός άνθρωπος, τον ξέρω χρόνια. Δεν τον είδα όμως ποτέ τόσο ταραγμένο. Θα πρέπει να αποδείξει πως όλα αυτά είναι άθλια ψέματα και συκοφαντίες. Και τα κατάφερε με την ανάρτηση που έκανε». Σε αυτό το πλαίσιο, έκανε λόγο για «δολοφονικό βούρκο» και «ζούγκλα αθλιότητας», που οδήγησαν τον κ. Μυλωνάκη στο πρόβλημα υγείας.
Στη συνέχεια επιτέθηκε με σφοδρότητα στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, λέγοντας: «Έχετε αναλογιστεί ποτέ εσείς που με τόση άνεση επιτίθεστε, το βάρος το ψυχολογικό που φορτώνετε στους πολιτικούς σας αντιπάλους και τις οικογένειές τους;»