Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αποδείξτε πως δεν είστε ένα με τον Πολάκη

by MANIFESTO

«Στείλαμε σε όλους το μήνυμα ότι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια» σημείωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Εγκάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς για την γενικόλογη κριτική τους επί παντός του επιστητού και τους κάλεσε να καταθέσουν προτάσεις για βελτίωση του πλαισίου.

Απαντώντας στη λάσπη περί συγκάλυψης σημείωσε πως εκείνο που υπάρχει είναι αποκάλυψη και κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να αποδείξει τα όσα υποστήριξε νωρίτερα. «Να μας πείτε από που με κρατάει η κυρία Μενδώνη» του είπε χαρακτηριστικά και τον κάλεσε να πάρει διακριτές αποστάσεις από τη χυδαιότητα που έχει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και να αποδείξει πως «Τσίπρας και Βαξεβάνης δεν είναι ένα».

Απαντώντας για την περίπτωση του Μακάριου Λαζαρίδη ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει την λέξη «κίναιδος» σημείωσε πως τον κάλεσε προσωπικά και του ζήτησε να ανακαλέσει – «Εσείς θα ζητήσετε από τον κ. Πολάκη να ανακαλέσει για τις αναρτήσεις του; θα αποδείξετε επιτέλους πως Τσίπρας και Πολάκης δεν είναι το ίδιο;», τόνισε -ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην συμμετοχή «ανοιχτά» ομοφυλοφύλων στην κυβέρνησή του.

«Θα επαναλάβω το ερώτημα, που δεν απαντήθηκε από κανένα πολιτικό αρχηγό: γιατί το metoo εμφανίστηκε στην χώρα μας τώρα και όχι προ 4 ετών;» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Γιατί η Σοφία Μπεκατώρου επέλεξε να μιλήσει σε ημερίδα του Υπουργείου Πολιτισμού», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι «Δεν αποδίδω κάποια κομματική διάσταση. Η απάντηση είναι πως τώρα τα θύματα ήξεραν πως πρωτύτερα δεν θα ακούγονταν».

«Αυτό αλλάζει επί αυτής της κυβέρνησης και για αυτό είμαστε πολύ υπερήφανοι. Τώρα πλέον όλοι μπορούν να μιλήσουν με ασφάλεια», τόνισε.

Μιλώντας για την παραίτηση Λιγνάδη θύμισε πως «έγινε 5 ώρες μετά την πρώτη ανώνυμη καταγγελία» είπε, συνεχίζοντας την δευτερολογία του ο πρωθυπουργός. «Καμία απολύτως συγκάλυψη στην δικαστική έρευνα, που κινήθηκε άμεσα. Έχει κάποιος στοιχεία περί συγκάλυψης της υπόθεσης; Κανείς. Σας είπα πως η κ. Μενδώνη έκανε ένα επικοινωνιακό λάθος. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα ως πρωθυπουργό της χώρας».

«Ενθαρρύνω τον καθένα και την καθεμία ξεχωριστά που έχει πέσει θύμα κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας να μιλήσει άμεσα» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμπληρώσει: «αλλά και στο μέλλον όποιος σκέφτεται να ασκήσει εξουσιαστική βία αναλαμβάνει μεγάλο ρίσκο. Εάν διανοηθεί να προβεί σε τέτοιες πράξεις θα αναμετρηθεί με τις συνέπειες τους. Και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος για την χώρα».

«Κανείς στην Ελλάδα του 2021 δεν πρέπει να ζει στο φόβο και την σιωπή» σημείωσε καταλήγοντας πως το πέπλο της σιωπής έχει σπάσει και τα στόματα έχουν ανοίξει.

 

 

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα