Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Λάρισα με αφορμή την αμετάκλητη και ομόφωνη καταδίκη του Νίκου Παππό από το Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος. Την πλέον ατιμωτική παράβαση όπως χαρακτηριστικά είπε ο πρωθυπουργός για έναν δημόσιο λειτουργό.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; » για να υπογραμμίσει: «Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του».

Το γεγονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ επισήμως επιβεβαίωσε πως δεν τίθεται θέμα για τον Νίκο Παππά παρά την αμετάκλητη καταδίκη του την οποία επιχειρεί μάλιστα να παρουσιάσει ως… πολιτική δίωξη, αμφισβητώντας ουσιαστικά και τους 13 ανώτατους δικαστικοόυς λειτουργούς που έλαβαν την σχετική απόφαση και μάλιστα ομοφώνως έχει προκαλέσει έντονα ερωτήματα.

Ερωτήματα που υπάρχουν και στην κυβερνώσα παράταξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει από τη Λάρισα ότι «Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα».

Η καταδίκη του Νίκου Παππά δημιουργεί και η πλήρης κάλυψή του από τον Αλέξη Τσίπρα που εμφανίσθηκε να δηλώνει ότι “χτυπούν” τους υπουργούς του διότι δεν τολμούν να παραπέμψουν τον ίδιο δημιουργεί νέα δεδομένα. Ταυτόχρονα καταρρίπτει ολοσχερώς το αφήγημα του ηθικού πλεονεκτήματος, το οποίο είναι αλήθεια πως δεν ακούγεται συχνά το τελευταίο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η σκλήρη επίθεση που εξαπέλυσε κατά του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι ο πρωθυπουργός δεν θα επιτρέψει στην αξιωματική αντιπολίτευση να αμφισβητήσει θεσμούς και να μετατρέψει σε πολιτικό… θύμα ένα πρόσωπο που δικάστηκε και καταδικάστηκε από την δικαιοσύνη. Τους φυσικούς δικαστές.