Τη διαβεβαίωσή τους ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, έδωσαν τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, ‘Αμυνας και Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλικής Γερουσίας, κατά τη συζήτηση που είχαν – μέσω τηλεδιάσκεψης – με τα μέλη της επιτροπής Εθνικής ‘Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής των Ελλήνων.

“Όχι μόνο γνωρίζουν τα θέματα σε βάθος αλλά δήλωσαν ευθέως ότι συμπαρίστανται στην Ελλάδα”, δήλωσε, μετά τη συζήτηση ο βουλευτής της ΝΔ, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι οι Γάλλοι δεν παρακινούνται να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα μόνο για λόγους αλληλεγγύης. Η Γαλλία είναι ναυτική-μεσογειακή δύναμη και είναι προφανές ότι έχει και η ίδια συμφέροντα απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Α. Λοβέρδος σημείωσε ότι “οι Γάλλοι συνάδελφοι ήταν απολύτως ενήμεροι για το γεγονός ότι η Ελλάδα απειλείται με πόλεμο από την Τουρκία πηγαίνοντας προς τις τουρκικές εκλογές. Ήταν πολύ ενημερωμένοι και στέκονται δίπλα μας. Αναγνωρίζουν την απειλή, το πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή μας και [..] μας διαβεβαιώνουν ότι θα είναι δίπλα μας”.

Σημειώνεται ότι η σημερινή συνεδρίαση αποτελεί μέρος σειράς σχετικών συζητήσεων της επιτροπής ‘Αμυνας και Εξωτερικών της Βουλής με αντίστοιχες επιτροπές ξένων κοινοβουλίων, “σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο”.