Μήνυμα του 112 στάλθηκε πριν λίγο στους κατοίκους της Αττικής, το οποίο τους ενημερώνει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με αφορμή την κακοκαιρία Daniel. Ακόμα, τους καλεί να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους «κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες», ενώ τους συστήνει, επίσης, να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. 

Αναλυτικά το μήνυμα του 112 από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Ενεργοποίηση 112. Σε εξέλιξη ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην περιοχή της Αττικής. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες & ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία 

Επίσης, σε νέες διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων προχώρησε η Αστυνομία. Ειδικότερα έχουν κλείσει οι εξής δρόμοι: -Στη συμβολή των οδών Ελπίδος και Παλαιάς στην περιοχή του Μαρκόπουλου, λόγω συσσώρευσης υδάτων,

-Στην οδό Δεληγιώργου από την πλατεία Καραϊσκάκη εως την οδό Π. Τσαλδάρη, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος.

Ακόμα, σε διακοπή της κυκλοφορίας λόγω συσσώρευσης υδάτων στις περιοχές της Κηφισιάς και του Πόρτο Ράφτη, όπως και στην οδό Σεμιτέλου στην Αθήνα από το ύψος της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας προχώρησε η Αστυνομία. Ωστόσο, νεότερη ανακοίνωση της Αστυνομίας ενημέρωσε για αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο Πόρτο Ράφτη. 

Τέλος, να σημειωθεί πως αντίθετα αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Ηρωών Πολυτεχνείου στην περιοχή της Μαγούλας, ενώ νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και αποκαταστάθηκε και στην οδό Πειραιώς.

Ακόμα, αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη στα social media αποτυπώνονται στιγμιότυπα από την επέλαση της κακοκαιρίας στο κέντρο της Αθήνας. Οι εικόνες από ανθρώπους που προσπαθούν να μην παρασυρθούν από τα νερά της βροχής και του πλυμμηρισμένου μετρό Ευαγγελισμού σοκάρουν.