Επίθεση με κατευθυνόμενο πύραυλο από τον Λίβανο είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας 60χρονος αγρότης στο βόρειο Ισραήλ σήμερα. Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου προειδοποίησε τη Χεζμπολάχ να μην κλιμακώσει τις εχθροπραξίες.

Ο στρατός δήλωσε πως η Χεζμπολάχ διενήργησε την αντιαρματική επίθεση. Είπε πως ισραηλινά ελικόπτερα, άρματα μάχης και πυροβολικό ανταπέδωσαν τα πυρά εναντίον της πηγής στην άλλη πλευρά των συνόρων.

Ισραήλ: Αν η Χεζμπολάχ επιλέξει να αρχίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, θα γίνει Γάζα

«Αν η Χεζμπολάχ επιλέξει να αρχίσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο τότε θα μετατρέψει με τα ίδια της τα χέρια τη Βηρυτό και τον νότιο Λίβανο, όχι μακριά από εδώ, σε Γάζα και Χαν Γιουνίς», δήλωσε ο Νετανιάχου κατά την επίσκεψή του σε στρατιώτες κοντά στα σύνορα.

Προσώρας δεν είναι σαφές αν ο Νετανιάχου μιλούσε στους στρατιώτες όταν σκοτώθηκε ο άμαχος ή αν βρισκόταν κάπου κοντά στο σημείο όπου έπεσε ο πύραυλος. Εκπρόσωπος δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλια.

Η υπηρεσία ασθενοφόρων Magen David Adom ανέφερε ότι ανακοίνωσε τον θάνατο του άνδρα στη Φασούτα, περίπου τρία χιλιόμετρα από τη Ματάτ, ένα χωριό κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο για το οποίο ο ισραηλινός στρατός είχε αναφέρει ότι δέχθηκε πυραυλική επίθεση.

Η παλαιστινιακή οργάνωση μαχητών Χαμάς εξαπέλυσε στις 7 Οκτωβρίου επίθεση στο Ισραήλ, προκαλώντας ισραηλινή επίθεση αντιποίνων στη Γάζα, που διοικείται από τη Χαμάς. Το Ιράν υποστηρίζει τη Χαμάς αλλά και τους μαχητές της οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.